25 Ağustos 2009 00:00

Üç yıldır DNA testi bekleniyor

VAN’ın Edremit (Artemêt) ilçesinin Köyiçi Mahallesi’nde 2006 yılında sebzecilik yaparken kimliği belirsiz kişiler tarafından gözaltına alınan ve daha sonra Çayırbaşı Köysende mevkiinde bulunan Ubeydullah Babat’ın cenazesi için aile 3 yıldır gelecek DNA testini bekliyor.

Paylaş

VAN’ın Edremit (Artemêt) ilçesinin Köyiçi Mahallesi’nde 2006 yılında sebzecilik yaparken kimliği belirsiz kişiler tarafından gözaltına alınan ve daha sonra Çayırbaşı Köysende mevkiinde bulunan Ubeydullah Babat’ın cenazesi için aile 3 yıldır gelecek DNA testini bekliyor. Kardeşinin yaklaşık 10 yıl boyunca Edremit’te tabla üzerinde sebze sattığını belirten Mehmet Nuri Babat (34), görgü tanıklarının anlatımına göre kardeşinin, 5 Ağustos 2006’da kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla gözaltına alındığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Kardeşinin kaybolmasının ardından babasının psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Babat, kardeşi kaybolduğu sırada yetkililerin kendilerine yardım etmediğini iddia etti. Kardeşinin JİTEM tarafından kaçırıldığını dile getiren Babat, “Sadece ekmek parası peşindeydi. Bu insanın başına başka bir işin gelmesi mümkün değil. Bu yapılan resmen bir infazdır” dedi. Edremit’e bağlı Çayırbaşı köyünde kardeşinin cenazenin yetkililer tarafında bulunduğunu ifade eden Babat, savcının cenaze üzerinde yaptığı incelenmenin ardından hemen toprağa verildiğini söyledi.
Cenazeyi almak için savcılığa başvuruda bulunduklarını söyleyen Babat, “Başvurudan sonra Adli Tıp Kurumu babamın kan örneklerini aldı. Yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen halen bir cevap gelmiş değil. Devlet olayla alakadar olmak istemiyor” dedi.
(Van/DİHA)


Volkan Bora
ÖNCEKİ HABER

DTP’li Kadınlar: ‘Kürtlerin iradesi kabul edilsin’

SONRAKİ HABER

Başka türlü bir futbol mümkün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...