25 Ağustos 2009 00:00

KESK’in kadro eylemleri eleştirildi

EĞİTİM SEN Başkanlar Kurulu’nda, eylem ve etkinliklerin organlarda karar haline gelmeden açıklanması ve birbirini tekrar eden kadro eylemlerine dönüştürülmesi eleştirildi.

Paylaş

EĞİTİM SEN Başkanlar Kurulu’nda, eylem ve etkinliklerin organlarda karar haline gelmeden açıklanması ve birbirini tekrar eden kadro eylemlerine dönüştürülmesi eleştirildi. Kurulda, bu şekilde alınan eylemlerin cılız geçtiği de ifade edilerek, “TV’lerde görünür olmak yerine, işyerlerinde görünmenin daha doğru olduğu” vurgusu yapıldı.
Üç ayrı atölye çalışmaları şeklinde devam eden Başkanlar Kurulu’nda, birçok şube başkanı ve yönetici KESK’e ve Eğitim Sen Genel Merkezi’ne eleştiriler yöneltti.
Edindiğimiz bilgilere göre atölye çalışmalarında en çok eleştirilen ise KESK’in açıkladığı program ve “grev” kararı oldu. Eğitim Sen Başkanlar Kurulu’nun yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle, işyeri temsilcileri, hatta yönetim kurulu üyelerinin bile görüşleri alınmadan gelindiğinin de vurgulandığı atölye çalışmalarında, son dönemdeki eylem kararlarının, organlarda alınmadığı ve “kadro eylemi” biçimine dönüştürüldüğü ifade edildi.
Bunun da hem kadroları yorduğu, hem de örgütü güçsüz gösterdiği kaydedilen atölyelerde, KESK ve bağlı sendikaların eylemlerinin süreci karşılayamadığının altı çizildi.
Eylem ve etkinliklerin medyada yalnızca saldırılarda görünür olmasının da kitleselliğe bağlandığı atölye çalışmalarında, “TV’lerde görünür olmak için kitleselliğin gerektiği”, ayrıca, önemli olanın “TV’lerde görünmek değil işyerlerinde olmak” olduğu ifade edildi.
EVREN’İN AÇIKLAMASI ELEŞTİRİLDİ
KESK Genel Başkanı Sami Evren’in açıkladığı eylem kararı da eleştiri aldı. Özellikle, “Toplumda mağdur olanlarla birlikte kasım ayında greve gideceğiz” ifadesinin, örgüt gerçekliği ile örtüşmediği de kaydedilen konuşmalarda, basın açıklamaları ve yürüyüşlerdeki katılım örnek gösterildi. Grevin başarılı olması için de ancak diğer işçi ve emekçi örgütleriyle programlı bir çalışma yapılmasının şart olduğu ifade edilen Başkanlar Kurulu’nda, sözleşmeli, ücretli ve işsiz öğretmenlerin sorunlarının sahiplenilmesi; zorunlu din dersleriyle ilgili somut girişimlerle bulunulması; 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliklerinde, emek ve demokrasi güçleriyle ortaklaşılması ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmalarına ilişkin talepler öne çıkarıldı.
Anadilde eğitim talebi de Eğitim Sen Başkanlar Kurulu’nun tartıştığı konulardan biri oldu. Anadile hiç kimsenin karşı olmadığının vurgulandığı atölye çalışmalarında, tüzük kurultayı isteyenler olurken, böyle bir kurultayın ertelenmesi de istendi. Eğitim Sen’in tüzükte olsun ya da olmasın anadilde eğitimi savunduğunu belirten kimi başkanlar, bunun içselleştirilmesini istediler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Tiyatro Kurultayı eylülde düzenleniyor

SONRAKİ HABER

Asil Çelik greviyle dayanışma büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...