26 Ağustos 2009 00:00

Zere’ye özgürlük için Adli Tıp’a

anser hastası tutuklu Güler Zere’nin serbest bırakılması için bir araya gelen aydın, yazar, sanatçı ve hukukçular, Güler Zere’nin bir an önce serbest bırakılmasını istediler.

Paylaş

Kanser hastası tutuklu Güler Zere’nin serbest bırakılması için bir araya gelen aydın, yazar, sanatçı ve hukukçular, Güler Zere’nin bir an önce serbest bırakılmasını istediler. Ayrıca Zere için Adli Tıp’ın verdiği raporun yeniden gözden geçirileceği gün kurumun önünde olacaklarını belirttiler. Zere’nin serbest bırakılması için aralarında gazeteci, sanatçı, hak savunucu, siyasetçi ve sendikacıların da bulunduğu 127 kişi imza verdi.
“Zere’yi iyileştirebilmek için ne kadar şansımız kaldıysa hepsini kullanmak istiyoruz” diyen çok sayıda aydın, yazar ve sanatçı, İstanbul Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.
KARAR MAĞDURİYET YARATMAMALI
Toplantıda konuşan İTO Sekreteri Hüseyin Demirdizen, Adlı Tıp Kurulu’nun vereceği kararın, “Zere’nin ölümünü seyredip seyretmeme” anlamına geldiğini söyledi. Demirdizen, bu süreçten beklentilerinin, adaletin ve tıp bilimin verdiği kararlarla yeni mağduriyetlere ve kamuoyunun vicdanını sızlatacak yeni kararlara ortak olmaması yönünde olduğunu dile getirdi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu adına konuşan Dursun Doğan, “Bu rapor olumsuz çıksa dahi, bu mücadelenin devam ettirilmesinden yanayız. Bu aynı zamanda, yaşam hakkına sahip çıkmaktır” diye konuştu.
KAÇINILMAZ SONA DOĞRU...
“Benim toprağımda devlet öldürüyor ve bir öldürme kültürü yaratıyor” diyen Yazar Esat Korkmaz, cezaevi koşullarında ölümcül bir hasta olan Güler Zere’nin, tedavi olanakları ortadan kaldırılarak, kaçınılmaz sona yaklaşmasının beklendiğine dikkat çekti.
Tecride Karşı Sanatçılar İnisiyatifi’nin kurucularından olan Ruhan Mavruk, sanatçılar olarak Güler Zere ve tüm hasta tutsakların kurtarılmasından yana olduklarını söyledi.
KARA GÜN 27 AĞUSTOS
Avukat Behiç Aşçı ise “Mücadele ile bugün Güler Zere’yi, yarın başka Zere’leri zulmün elinden çekip alabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. Aşçı son olarak, daha önce Zere hakkında tutuklu olarak tedavi görmesi yönünde karar veren Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı ikinci raporun açıklanacağı tarih olan 27 Ağustos’ta, tüm duyarlı kesimleri adli tıp önünde bir araya gelmeye çağırdı.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Hukuksuzluk doruğa ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...