26 Ağustos 2009 00:00

Kayıp korucubaşının davası kapanmış

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 9 yıl önce kaybolan ve halen kendisinden haber alınamayan korucubaşı Cemil Tokar’la ilgili Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, suç içeren bir eylemi olduğuna dair delil olmadığına ve...

Paylaş

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 9 yıl önce kaybolan ve halen kendisinden haber alınamayan korucubaşı Cemil Tokar’la ilgili Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, suç içeren bir eylemi olduğuna dair delil olmadığına ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği öğrenildi. Ayrıca dönemin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürcan Sercan’ın, kayıp korucubaşının bulunması için geniş çaplı bir inceleme başlattığı ortaya çıktı. Tokar’ın, ilçede Yüzbaşı Sercan’dan önce komutanlık yapan Üsteğmen E.O. ile karıştıkları silah kaçakçılığı ve usulsüz silah dağıtılması suçlarından soruşturma geçirdikleri belirtildi.
Yüzbaşı Gürcan Sercan’ın, Cumhuriyet savcısına 8 Şubat 2001 tarihinde verdiği ifadede, Cemil Tokar’ın kaybolmasından sonra yapılan soruşturmada, Tokar’a ulaşılamadığı ifade edildi. Ahlat Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemil Tokar’ın kaybolmasıyla ilgili 2 Mayıs 2007’de tamamladığı incelemede ise suç unsuruna rastlanmağı için kovuşturmaya gerek olmadığına karar vermişti. Cemil Tokar, Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinin Yoğurtyemez köyündeki evinden, 3 Mayıs 2000 günü ilçe merkezine gitmek için ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Kardeşinin ortadan kaybolmasında dağıtılan silahların etkisi olduğunu savunan Bişar Tokar, daha önce yaptığı açıklamada da şöyle konuşmuştu: “Bir süre sonra dava sonuçlandı. Mahkeme, Özel Harekatçı Sabahattin’i suçlu bularak cezalandırdı. Sonra tutuksuz yargılandığı için polis ilçeden kaçtı. Geçtiğimiz yıl Bursa’da yakalandığını ve cezaevine konulduğunu, ancak 4 ay sonra serbest bırakıldığını öğrendik.” (BİTLİS)
ÖNCEKİ HABER

Leyla Zana’nın üslubunda suç var!

SONRAKİ HABER

Köylerine dönenler kaderlerine terk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...