26 Ağustos 2009 00:00

Leyla Zana’nın üslubunda suç var!

DEP eski Milletvekili Leyla Zana’ya, İngiltere’de yaptığı bir konuşmada “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

Paylaş

DEP eski Milletvekili Leyla Zana’ya, İngiltere’de yaptığı bir konuşmada “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Zana’nın konuşması sırasındaki ifadesi ve üslubunun propaganda yapmaya uygun olduğu yönündeki belirleme dikkat çekti.
Leyla Zana hakkında, İngiltere’nin Suas Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda söylediği “İnsanlar için beyin ve yürek neyse Kürtler için de Abdullah Öcalan ve PKK aynı şeydir” sözleri nedeniyle Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “örgüt propagandası” yaptığı iddiası ile 1 yıl 3 ay hapis istemiyle dava açılkıştı. Mahkeme Zana’ya verilen cezaya ilişkin gerekçeli kararını hazırladı. Leyla Zana davaya ilişkin savunmasında, açıklamalarının bugüne kadarki görüş ve düşünceleri doğrultusunda söylenmiş fikirler olduğunu, bu sözlerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş; müdafi avukatlar da açıklamaların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğine dikkat çekmişti. Gerekçeli kararda, Zana’nın yaptığı konuşma içinde geçen bu cümlelerle; “PKK’yi terör örgütü olarak kabul etmediği, Öcalan’ın terörist vasfını kabul etmek bir tarafa, onu övülen ve yüceltilen bir kişi olarak gördüğü” belirtildi. Kararda dikkat çeken diğer bir belirleme ise Leyla Zana’nın üslubuyla “örgüt propagandası” yaptığı oldu. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

YENİGÜN

SONRAKİ HABER

Kayıp korucubaşının davası kapanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...