26 Ağustos 2009 00:00

ZAM YİNE SONA BIRAKILDI

Toplu görüşmelerin 5. turu, memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam oranları gündemiyle Başbakanlık merkez binada yapıldı.

Paylaş

Toplu görüşmelerin 5. turu, memur maaşlarına gelecek yıl için yapılacak zam oranları gündemiyle Başbakanlık merkez binada yapıldı.
Mali konular gündemli toplantı, hükümetin yine hazırlıksız gelmesi nedeniyle kısa sürdü. Toplantıda Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, konfederasyon genel başkanlarına “Abartı rakamlarla kamu çalışanlarını beklentiye sokmayın” dediği öğrenildi.
Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız toplantı sonrası yaptığı açıklamada, taleplerini sundukları 15 Ağustos’tan bu yana, Kamu İşveren Kurulu’nun kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek mali ve sosyal haklarla ilgili herhangi bir teklifte bulunmadığına dikkat çekti. Akyıldız, toplantıda 2010 yılı için enflasyon beklentisinin yüzde 11 olduğunu belirten Hazine müsteşarının, bu yüzde 11’den 2009 yılındaki yüzde 8.7’lik enflasyon farkının çıkarılarak zam olarak yansıtabileceğini söylediğini aktardı. Akyıldız, “Öyle görünüyor ki Kamu İşveren Kurulu, yüzde 2.3’lük bir artışı dile getirecektir. Bu, kamu çalışanlarının beklentilerine cevap veren sonuçlar değil” dedi. Akyıldız, hükümetin “Abartmayın” uyarısına da tepki gösterdi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Başbakan ve ekonomi ile ilgili bakanların ‘krizin sona erdiği’ yönündeki açıklamalarıyla, toplu görüşmelerde bürokratların ortaya koydukları tablo arasında büyük bir fark olduğuna dikkat çekti. Gündoğdu teklif getirilmemesine tepki gösterdi.
Toplu görüşmelerde mali ve sosyal haklar bugünkü oturumda tekrar ele alınacak. Hükümet, geçtiğimiz yıllarda da mali konuları toplu görüşmelerin yasal olarak bağıtlanması gereken 30 Ağustos’a yakın günlerde gündeme getirmişti. Taraflar, 30 Ağustos’a kadar anlaşma sağlayamazsa, uyuşmazlık tutanağı tutulacak; konu, Uzlaştırma Kurulu’na gidecek. Uzlaştırma Kurulu’nun yapacağı çalışma, taraflar kabul etse de etmese de Bakanlar Kurulu’na gidecek ve son söz burada söylenecek. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Son dönem eylemleri eleştirildi, yeni mücadele kararları alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa