26 Ağustos 2009 00:00

Bilime saldırıya en güzel yanıt

2009 Gönen Gençlik Buluşması, atölye çalışmaları, paneller, konserler ve birbirinden çeşitli etkinliklerle tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor. Kampta en çok ilgi gören atölyelerden biri de evrim atölyesi.

Paylaş

2009 Gönen Gençlik Buluşması, atölye çalışmaları, paneller, konserler ve birbirinden çeşitli etkinliklerle tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor. Kampta en çok ilgi gören atölyelerden biri de evrim atölyesi.
‘98 Bergama Buluşması ile başlayan kamp serüveni içerisinde ilk defa kurulan evrim atölyesi, ilgiyi üzerinde toplamayı başarmış görünüyor. Atölye çeşitli konulara değiniyor, her gün Evrim Kuramı’yla ilgili farklı konuları işliyor.
DARWIN YILI NEDENİYLE
Gençlik Buluşması’na Bursa’dan katılan Önen Ersin, kamptaki atölyeler arasında kişisel gelişimi en iyi sağlayacak atölyelerden birinin evrim atölyesi olduğunu söyledi. İçinde bulunduğumuz yıl Darwin’in doğumunun 200. yılı olduğu için de bu atölyede bulunmak istediğini dile getiren Ersin, Darwin ve Yaşam Ağacı belgesellerini izleyerek başladıkları atölye çalışmasının çok zevkli ve verimli geçtiğini belirtti.
‘AÇIKLARIMI KAPATTIM’
Diyarbakır’dan Duygu Başak, eksiği olduğunu düşündüğü Evrim Kuramı hakkında bilgi edinmek için atölyeye katıldığını söyledi. Çalışmalar başladığından beri ilerleme kaydettiğini dile getiren Başak, “Anlayamadığım şeyler oluyordu ama atölye sayesinde açıklarımı kapatıyorum” dedi.
BİLİME KARŞI SALDIRILARIN YOĞUN OLDUĞU BİR DÖNEM...
Buluşmaya İstanbul’dan katılan ve atölye sorumlusu olan Andaç Seyrek, daha önceki kamplarda böyle bir atölye olmadığını, bu yüzden evrim atölyesini kurma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Seyrek, dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Darwin Yılı’nın, bilime karşı saldırıların arttığı bu dönemde böyle bir atölye ile çalışmalar yapmasının önemini vurguladı ve ekledi: “Açıkçası ben bu kadar geniş bir katılım beklemiyordum, 150’den fazla arkadaşımız kayıt yaptırdı. Belgeseller izleniyor ve genelde söyleşiler şeklinde ilerliyoruz. İlk gün yerkürenin ve dünyanın oluşumu üzerine konuştuk, ikinci gün belgeselle devam ettik. ”
Atölyeye katılanlarla anketler yapacaklarını ve son gün de ‘Günümüz Evrim Tartışmaları’ adıyla Doç. Dr. Alaeddin Şenel’in katılacağı bir panel gerçekleştireceklerini söyleyen Seyrek, yaptıkları çalışmaları da panelde sergileyeceklerini belirtti.


EVRİM ATÖLYESİNİN PROGRAMI
Evrenin ve Yerkürenin Oluşumu-Organik Evrim ve Çok Hücreliliğe Geçiş
Darwin ve Yaşamı
Belgesel Film: Charles Darwin-Yaşam Ağacı
İnsanın Evrimi
Evrim Kuramı’nın Evrimi-Sosyobiyoloji
Evrim Kuramı’nın Kanıtları
Evrim Uygulamaları
Günümüzde Evrim Tartışmaları (Anket Sonuçları)
(Gönen/EVRENSEL)
Ceylan Samgar, Damla Uludağ
ÖNCEKİ HABER

Sinemaya Portakal’dan iyi haber: Gençler geliyor

SONRAKİ HABER

11 Eylül sanıklarına CIA tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...