26 Ağustos 2009 00:00

Daum gidişattan memnun

Süper Lig’de 3. haftanın son karşılaşmasında deplasmanda Diyarbakırspor’u 3-1 yenen Fenerbahçe, üçüncü maçından da fire vermeden ayrıldı.

Paylaş

Süper Lig’de 3. haftanın son karşılaşmasında deplasmanda Diyarbakırspor’u 3-1 yenen Fenerbahçe, üçüncü maçından da fire vermeden ayrıldı.
Diyarbakır Atatürk Stadı’nda oynanan mücadelede, ev sahibi Diyarbakırspor 20. dakikada Tazemeta’nın golüyle öne geçerken, Fenerbahçe Gökhan Gönül’ün 36. dakikada attığı golle beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1’lik skorla sona erdi. İkinci yarıda fiziksel anlamda oyundan düşen Diyarbakırspor’a karşı 55. dakikada Kazım ve 70. dakikada Semih’in penaltıdan attığı gollerle skoru 3-1’e taşıyan Fenerbahçe, maçtan da bu skorla galip ayrıldı.
Bu sonucun ardından sarı lacivertliler, ligde üç maçta üçüncü galibiyetini alarak 9 puanla ikinci sırada yer alırken, 4 puanda kalan Diyarbakırspor ise 9’uncu sırada bulunuyor.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, iyi bir kadrolarının olduğunu ve sakatlıklar olsa da kadrodaki eksikleri kapatarak, maç kazanabildiklerini söyledi.
Özellikle ikinci yarıda daha enerjik ve güçlü olduklarını belirten Daum, çok güçlü ve mücadeleci bir Diyarbakırspor ile karşılaştıklarına dikkati çekti. “Bu şehrin bu takımla gurur duyması lazım. Diyarbakırspor’un Süper Lig’de iyi bir rol oynama kalitesi var” diyen Daum, Ziya Doğan’ın bu takımla güzel şeyler yapacağını kaydetti.
Futbolcularının maç boyu çok kontrollü olduklarını kaydeden Daum, “Futbolcularımız maç boyu kontrollü oldular. Biz sadece başarılı bir takım değil, aynı zamanda sempatik bir takım olmak istiyoruz. Çok kontrollü bir şekilde maçı bitirdik. 11 kişiyle başlayıp, 11 kişiyle maçı bitirmeyi başardık” diye konuştu.
Sakatlıkların kendisini üzdüğünü vurgulayan Daum, “İyi bir kadromuz var, sakatlıklar olsa da kadromuzda o eksikleri kapatabiliyoruz” dedi.
Defansif olarak yapılan hatalarla ilgili Daum, “Sadece kendi takımıma bakmıyorum, Diyarbakırspor da iyi pas yaptı ve iyi oynadılar. Maça iki takım açısından da bakmak lazım” ifadelerini kullandı. Tuncay’ın transferiyle ilgili, “Trasnfer yönetim ve Aykut Kocaman’ın işi. Şimdiye kadar Aykut Kocaman mükemmel işler yaptı” dedi.
SION HAZIRLIKLARI
Bu arada Fenerbahçe, yarın oynayacağı Sion maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Samandıra Can Bartu Tesisleri’ndeki idman, teknik direktör Christoph Daum’un sahada yaptığı 20 dakikalık toplantıyla başladı. Toplantıda Diyarbakırspor maçının değerlendirmesi, uyarıları, yapılacak antrenman ve önümüzdeki karşılaşmalar ile ilgili bilgiler oyuncularla paylaşıldı.
Bu toplantının ardından Roland Koch, Diyarbakırspor maçında bir gol yenilmesi nedeniyle Daum da dahil olmak üzere tüm takım ve teknik ekibe 20 şınav cezası verdi.
İdmanda futbolcular iki gruba ayrıldılar. Diyarbakırspor maçında görev alan oyuncular Roland Koch ile bir çalışma yaparken diğer oyuncular yardımcı antrenör Ayhan Tumani ile idman yaptı. Koch karşılaşmada oynayan futbolcularLa yenileme ve koşu idmanı yaptı. Bu çalışma esneme hareketleriyle sona erdi. Oyuncular daha sonra tesislerde masaj ve tedavi yaptırdı.Ayhan Tumani yönetimindeki futbolcular ise, 40 dakikalık bir koşu yaptı. İdman ayak tenisiyle tamamlandı. Özer Hurmacı, koşunun ikinci turunda bacağındaki ağrı nedeniyle idmanı yarım bıraktı. Alex ve Mehmet Topuz ise Bireysel Oyuncu Antrenörü Dolu Arslan yönetiminde bir çalışma yaptı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Potada son prova

SONRAKİ HABER

Demokratik Açılım okuyucularıyla buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...