26 Ağustos 2009 00:00

Boğaz Köprüsü altında flamenko ve misket

Türkiye Dans Festivali, İspanya’nın flamenkosu, Küba’nın salsası, Arjantin’in tangosu, Brezilya’nın sambasıyla Ankara’nın misketi ve Ege’nin çökertmesini bir araya getirecek.

Paylaş

Türkiye Dans Festivali, İspanya’nın flamenkosu, Küba’nın salsası, Arjantin’in tangosu, Brezilya’nın sambasıyla Ankara’nın misketi ve Ege’nin çökertmesini bir araya getirecek.
Eylül ayında İstanbul’da yapılacak festivalde, dünyadan ve Türkiye’den dansçıların vereceği dans dersleri, festivale özel şovlar, ödüllü amatör dans yarışmaları gibi aktiviteler yer alacak.
18 Eylül’de başlayacak Türkiye Dans Festivali, dansa dair içerdikleriyle ve kültürler arası paylaşım açısından sunduklarıyla uluslararası bir dans platformuna dönüşecek.
Festivalde, yerli ve yabancı birçok ünlü dansçı gösteriler sunacak. Salsada Luis-Melissa, Pablo-Diana, Anne-Anichi, Nuno-Vanda, afroda Kateryna Plushch, standart Latin danslarında Onur-Suzan, RnB hip hopda Bahadır Efe, Boris, Cey Cey gibi isimler katılımcılar arasında.
İspanya’nın flamenkosu, Küba’nın salsası, Arjantin’in tangosu, Brezilya’nın sambası, Ankara’nın misketi, Ege’nin çökertmesi ve Doğu kültürü oryantalinin karışımı bir dans ortamı hayalini kurduklarını söyleyen İzmir Salsa Dansını Sevenler Dans ve Spor Kulübü Başkanı Funda Özkan, daha nice dansın 18 Eylül’de başlayacak altı günlük festival programı içerisinde harmanlandığını belirtti.
BOĞAZ KÖPRÜSÜ ALTINDA DANS
Festivale Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Yunanistan, Fransa, Ukrayna, Tunus, Belarus, İtalya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı illerinden katılımlar olacak. İstanbul’da Ortaköy Princess Otel’in 3 ayrı salonunda, dünyanın her tarafından gelen dansçılar, Boğaziçi Köprüsü’nün altında dans etme keyfini yaşayacak.
Festivalin ikincisinin de gelecek yıl yine İstanbul’da yapılacağını kaydeden Özkan, festivallerinin seneye İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Etkinlikleri arasında düzenleneceğini ve dans duayenlerini bir araya getirerek farklı kültürleri buluşturacaklarını söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Chavez, Chomsky ile buluştu

SONRAKİ HABER

ENSTANTANE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...