27 Ağustos 2009 00:00

AVUKATLARDAN HABERTÜRK’E TEPKİ

HabertÜrk gazetesinde Turhan Arslanoğlu imzası ile yer alan “Tecavüzcü M.B. ‘savunma hakkı kısıtlandığı için’ serbest bırakıldı” başlığıyla yapılan habere, CMK avukatlarından tepki geldi.

Paylaş

HabertÜrk gazetesinde Turhan Arslanoğlu imzası ile yer alan “Tecavüzcü M.B. ‘savunma hakkı kısıtlandığı için’ serbest bırakıldı” başlığıyla yapılan habere, CMK avukatlarından tepki geldi. CMK avukatları, maliye bakanından birikmiş alacaklarını talep ettikleri için mahkemelere girmeme kararı almışlardı. Avukatlar, sorunları çözülünceye kadar mahkemeye girmeme eylemini sürdüreceklerini, geçtiğimiz aylarda açıklamışlardı.
Habertürk gazetesindeki haberle ilgili gazetemize konuşan CMK ilk avukatlarından Avukat Halil İbrahim Erdoğan, “bu haber, toplum nazarında haklı olan eylemimizi karalamak maksadıyla yapılmış bir haberdir” dedi. “Savunma hakkı kısıtlandığı için serbest bırakılması mümkün değildir” diyen Erdoğan, güçlü delillere rağmen, zanlıyı serbest bırakacak hakim ve savcı olmadığına dikkat çekti. Erdoğan, eylemlerin kararlı bir şekilde devam ettiğini de dile getirdi.
HÜKÜMET SORUMLU DAVRANMALI
CMK Kadıköy bölge sorumlusu Avukat Nazire Selçuk, yaşadıkları sorunlardan siyasi iktidarın sorumlu olduğunu, maliye bakanının gereken özeni göstermediğini vurguladı. Selçuk, haberin maksatlı çıkarıldığını, CMK avukatlarının sürdürdükleri haklı davaları karalamak amacıyla yapıldığını söyleyerek, tepkisini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da şiddet

SONRAKİ HABER

El Hekim kansere yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...