27 Ağustos 2009 00:00

Afganistan’da şiddet

AFGANİSTAN’da dün yaşanan şiddet olaylarında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kunduz vilayeti adli yetkilisinin, aracının yol kenarına yerleştirilen bombanın hedefi olması sonucu...

Paylaş

AFGANİSTAN’da dün yaşanan şiddet olaylarında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kunduz vilayeti adli yetkilisinin, aracının yol kenarına yerleştirilen bombanın hedefi olması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Başkent Kabil’in güneyinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir Afgan askeri hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı. Bağlan vilayetinde ise Pakistanlı bir mühendis, militanların saldırısında öldü, saldırıda 2 kişi de yaralandı.
Bu arada Taliban, Kandahar’da önceki gün düzenlenen; 43 kişinin öldüğü, 65 kişinin yaralandığı bombalı saldırının sorumlusu olduğu iddiasını reddetti. Taliban sözcüsü Associated Press’e gönderdiği mesajda, saldırıdan sorumlu oldukları iddiasını reddettiklerini, masum insanların öldüğü saldırıyı kınadıklarını belirtti.
‘TALİBAN’IN FİNANSÖRÜ BASRA KÖRFEZİ’
Öte yandan, ABD’nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, Taliban direnişinin, petrol zengini Basra Körfezi’nden büyük bir sermaye sağladığını söyledi. CNN Televizyonu’na demeç veren Holbrooke, Basra Körfezi’nden Taliban’a ulaştırılan paranın, örgütün Afganistan’da elde ettiği gelirden fazla olabileceği ihtimali üzerinde durdu.
ABD yönetiminin bölgedeki önceliklerinden birinin, Afganistan’da yapılan devlet başkanlığı seçimine yardım etmek olduğunu ifade eden Holbrooke, seçimdeki yolsuzluk ve hile iddialarıyla ilgili olarak, bu gibi sorunların sadece Afganistan’da görülmediğini, bu ülkenin emsalsiz zorluklar çektiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Kolombiya-Venezuela gerginliği

SONRAKİ HABER

AVUKATLARDAN HABERTÜRK’E TEPKİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...