27 Ağustos 2009 00:00

Debrecen, 14 yıl sonra Macarları coşturdu

Macaristan’da, Debrecen takımının Şampiyonlar Ligi’ne kalması, tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor. Budapeşte’deki Ferenç Puşkaş Stadı’nda önceki akşam Debrecen ile Bulgaristan’ın Levski Sofya takımları...

Paylaş

Macaristan’da, Debrecen takımının Şampiyonlar Ligi’ne kalması, tüm ülkede coşkuyla kutlanıyor. Budapeşte’deki Ferenç Puşkaş Stadı’nda önceki akşam Debrecen ile Bulgaristan’ın Levski Sofya takımları arasında oynanan, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma müsabakasını, 40 bin Macar taraftar izledi. Debrecen’in karşılaşmayı 2-0 kazanmasıyla, 14 yıl aradan sonra bir Macar takımı Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkını kazandı.
İlk maçta deplasmanda Bulgar rakibini 2-1 yenmeyi başaran Debrecen’i desteklemek için ülkenin her yerinden gelen 40 bin taraftar, baştan sona kadar takımları için tezahürat yaparken, maçın 2-0 sona ermesiyle stadı bayram yerine çevirdi.
Debrecenli futbolcular maçın ardından sahada şeref turu atarken, Macaristan genelinde yollara dökülen on binlerce Macar taraftar arabalarıyla konvoylar oluşturdu. Macaristan’da en son 1995 yılında Ferençvaroş takımı Şampiyonlar Ligi’ne kalmış, o günden bu yana hiç bir Macar takımı bu ligde yer alamamıştı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ın rakipleri bugün belli oluyor

SONRAKİ HABER

Play-off turunda rövanş gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...