27 Ağustos 2009 00:00

Kars’ta kadınlardan sonra kaz da gitti

Göreve geldikten sonra belediye binası önünde bulunan 2 kadın heykeli ile Şehit Hulusi Aytekin Caddesi üzerindeki çıplak kadın heykelini kaldırtmasıyla gündeme gelen AKP’li Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bir heykeli daha depoya yerleştirdi.

Paylaş

Göreve geldikten sonra belediye binası önünde bulunan 2 kadın heykeli ile Şehit Hulusi Aytekin Caddesi üzerindeki çıplak kadın heykelini kaldırtmasıyla gündeme gelen AKP’li Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bir heykeli daha depoya yerleştirdi. Heykeltıraş Murat Alınak tarafından yapılan kaz heykeli, 2008 yılının Ocak ayında havaalanı yolu üzerindeki Ali Gaffar Okkan Bulvarı ile İsmail Aytemiz Bulvarı’nın kesiştiği kavşağa konuldu. Kars’ı sembolize eden heykel, Bozkuş’un talimatıyla önceki gün akşam saatlerinde belediye ekipleri tarafından vinçle kaldırılıp, bir kamyona konularak depoya götürüldü. Kaz heykeliyle birlikte Kars’ta AKP’li Başkan Bozkuş’un kaldırdığı heykel sayısı 4’e çıktı.
GAZETECİLERE PARA DAĞITMIŞTI
Geçen temmuz ayında düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilere zarf içinde 500’er lira dağıtması ile gündeme gelen belediye başkanı, kaldırılan heykelle ilgili olarak basın danışmanı aracılığıyla açıklama yaptı. Başkan Bozkuş, heykelin İl Trafik Komisyonu’nun kararı doğrultusunda kaldırıldığını savundu. Açıklamada, heykelin kaldırılması kararının 24 Temmuz 2009 tarihinde valilik toplantı salonunda yapılan ‘Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri’ konulu toplantıda alındığı belirtildi. (KARS)
ÖNCEKİ HABER

Statükoculukla bir yere varılamaz

SONRAKİ HABER

Bienal Mardin’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...