27 Ağustos 2009 00:00

DTP’li Kaplan: Hükümet üslubuna dikkat etsin!

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümet sözcülerinin son günlerde “Demokratik Açılım”a ilişkin kullandıkları üslup ve söylemden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Paylaş

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, hükümet sözcülerinin son günlerde “Demokratik Açılım”a ilişkin kullandıkları üslup ve söylemden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, canlı yayında NTV’nin sorularını yanıtlarken, hükümetin ‘Kürt Açılımı’ konusunda ilk değindiği konunun üslup ve yöntem olduğunu hatırlattı ve “Bu uyarıları yöneltenlerin kendi üslup ve yöntemlerine dikkat etmesi gerekiyor” dedi. ‘Kürt Açılımı’ sürecinin işletilmesinde üslup ve yöntemin önemine işaret eden Kaplan, hükümet sözcüleri tarafından yapılan açıklamaların Kürt halkının onurunu rencide edici, kırıcı yönde olduğunu, ayrıca resmi söylemin allanıp pullandığını ifade etti.
‘NE KIZILDERİLİ, NE KUNTA KİNTE’YİZ!’
Kaplan, şöyle devam etti: “Kürt halkı ne Kızılderili’dir ne de Türkiye’nin Kunta Kinte’sidir. Bunu bir kere bütün partilerin kendi yurttaşlarına çok saygılı bir dil kullanması gerekiyor. Siyaset bir bilimdir, bir mahalle jargonu değildir. Biz çözümü Meclis’te arıyorsak her şeye rağmen bütün tahriklere rağmen, yaratılan gerginliklere rağmen, hükümetin sözcülerinin kendi dillerine ve üsluplarına hem çok dikkat etmeleri gerekiyor.”
Kaplan, CHP ve MHP’nin süreci tıkamaya yönelik çabalarına AKP’nin de su taşır nitelikte açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekti.
Hükümet sözcülerinin üslup ve dillerine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Kaplan, Abdullah Öcalan’ın idamına ilişkin tartışmaların doğru olmadığını anlattı.
Birtakım gelişmeleri kaçınılmaz kılan bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Kaplan, herkesin bu sürece katkı sağlayacak projeler ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de milyonlarca Kürt yurttaş yaşamıyormuş, bazı sıkıntıları da yokmuş gibi süreci tıkayan dar anlayışların varlığına da işaret eden Kaplan, “Kimse demiyor, süren bir çatışma var, ağır sonuçları var, akan kan durmalıdır” biçiminde konuştu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İşçiler ‘açılım’ tartışmasını dikkatle izliyor

SONRAKİ HABER

Öcalan ‘yol haritasını’ cezaevine teslim etmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa