28 Ağustos 2009 00:00

Asker aileleri ikinci kez yıkıldı

Elazığ’da, nöbette uyuyakalan askerin eline ceza olarak pimi çekilen el bombasını tutuşturup, dört askerin ölümüne neden olduğu ortaya çıkan Teğmen Mehmet Tümer, önceki gün tutuklandı.

Paylaş

Elazığ’da, nöbette uyuyakalan askerin eline ceza olarak pimi çekilen el bombasını tutuşturup, dört askerin ölümüne neden olduğu ortaya çıkan Teğmen Mehmet Tümer, önceki gün tutuklandı. Çocukları ile ilgili gerçeği öğrenen acılı aileler, “Bu haberle ikinci kez yıkıldık” dediler.
Elazığ’da Koçyiğitler Taburu’nda 17 Ağustos günü 4 askerin ölümüne neden olan teğmen tutuklandı. Patlamayla ilgili yapılan resmi açıklama, “nöbet tutan Er İbrahim Öztürk’ün elindeki bombanın kazara patlaması nedeniyle kendisi ve yanındaki arkadaşları İbrahim Yaman, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut’un ‘şehit’ olduğu” şeklindeydi. Ancak askerlerin ölümünden, komutanlarının sorumlu olduğu ortaya çıktı. Askerlerin ölmesine neden olduğu ortaya çıkan Teğmen Mehmet Tümer hakkında soruşturma açıldı. İfade veren Teğmen Tümer, fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çektiğini ileri sürdü. Tümer, tutuklanarak Elazığ Askeri Cezaevi’ne konuldu.
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINACAK
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, 4 askerin komutan tarafından öldürülmesini Meclis gündemine taşıyacak. Halis, Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yanıtlaması talebiyle bir soru önergesi sunacağını belirtti. Halis, “Bu yaşanan ilk olay değil, son 20 yılda onlarca şaibeli asker ölümü yaşandı. Bu askerler öldüğünde ilk önce ailelerine mayın patladı bile denmiş. Geçmişte sırtından vurulan askerler için bile ‘intihar etti’ denildi” diye konuştu. Halis, soru önergesinde, “son 20 yılda şaibeli görülen kaç ölüm vakası olduğu, bomba ya da mayın patlaması sonucu öldüğü iddia edilen kaç asker olduğu, kamuoyu ile paylaşılmayan kaç asker ölümü yaşandığı ve AKP Hükümeti’nin hâlâ şaibeli olan ya da ortaya çıkan ölümlerle ilgili ne tür girişimlerde bulunacağı” sorularına yer vereceklerini ifade etti.
SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN
Asker çocuklarının, komutanları tarafından cezalandırma yöntemi ile öldürüldüğünü öğrenen acılı aileler, “Bu haberle ikinci kez yıkıldık” dediler. Mesut Er’in amcası Bedir Bulut, “Olayda bir ihmal ya da suçlu varsa bunların cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi. Devletten ciddiyetli bir araştırma ve sorumlularının cezalandırılmasını beklediklerini belirten Bedir Bulut, “Yaklaşık on gündür acımızı dindirmeye çalışıyoruz. Haberi gazetecilerden duyduk ve bu iddiayla ikinci kez yıkıldık” diye konuştu. Anne Mevlide Bulut ise “Acım çok büyük. Hiçbir şey beni teselli etmiyor” dedi. Samsunlu Er İbrahim Yaman’ın ailesi ise sorumlular hakkında dava açacaklarını söyledi. Baba Adem Yaman, “Ben de nöbette uyudum. Ama böyle bir ceza verildiğini ilk defa görüyorum” şeklinde konuştu.
ADALET YERİNİ BULDU
Patlama sonucu ölen Gaziantep’in Araban ilçesi Körhacıobası’nda Piyade Er Mesut Bulut’un acılı babası Sinan Bulut, “Adalet yerini buldu” dedi. Baba Bulut, yaşananları şöyle anlattı: “Bir gün sonra oğlum Mesut ve 3 silah arkadaşının ölümüne neden olan Teğmen Mehmet Tümer’in tutuklandığı haberini yine gazeteciden öğrendim. Oğlumun şehit oluşunun üzerindeki sır perdesi aydınlandığı için de biraz rahatladım. Toprakları koruma görevini yerine getirmeye çalışan 4 masum ana kuzusunun ölümlerine neden olan suçluysa adalet gereken cezayı verecektir. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Türk halkının vicdanına sesleneceğiz

SONRAKİ HABER

6 eri öldüren mayınları asker döşedi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...