28 Ağustos 2009 00:00

Postacı kapıyı hafta sonu da çalar!

PTT Genel Müdürlüğü’nün İzmir ve ilçelerinde 26 PTT merkezinde tatil günü olan Cumartesileri günleri de çalışma emri verilmesi postacıları isyan ettirdi.

Paylaş

PTT Genel Müdürlüğü’nün İzmir ve ilçelerinde 26 PTT merkezinde tatil günü olan Cumartesileri günleri de çalışma emri verilmesi postacıları isyan ettirdi.
Pasaport PTT önünde bir araya gelen postacılar kendilerinin bu şekilde çalıştırılmasının yasalara aykırı olduğunu söylediler. “Kuralsız ve keyfi yönetim hukuksuzluktur” pankartının ve “senelik izinlerimiz gasp edilemez”, “PTT çalışanı köle değildir” dövizlerinin açıldığı basın açıklamasında konuşan Haber-Sen İzmir Şube Başkanı Hasan Solmaz, PTT Genel Müdürlüğü’nün pilot bir uygulama olarak İzmir’in 26 PTT merkezinde Cumartesi günleri 08.30-17.30 saatleri arasında mesai emri verdiğini aktardı.
ÖZELLEŞTİRME’NİN BİR ADIMI
Bu uygulama ile PTT’nin özelleştirilmesi ve kârlılığının daha da arttırılmasının amaçlandığını belirten Solmaz, bir sonraki adımın ise uygulamayı ülke geneline yaymak olacağını söyledi.
MAHKEME KARARI
Haber-Sen’in uygulamanın yasalara aykırı olduğu iddiası ile açtığı davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Solmaz, davanın esastan görüşmesinin devam ettiği bir süreçte İzmir PTT Başmüdürlüğü’nün 26 PTT merkezi için hafta sonları mesai emri çıkardığını dile getirdi.
Solmaz, “PTT emekçilerinin bu şekilde çalıştırılmak istenmesi sözleşmelerde yer alan haftalık 40 saat çalışma ve hafta sonu tatil yapma hakkına aykırıdır. Ağır çalışma koşulları nedeniyle yıllık izinlerini bile kullanamayan personelin bu şartlarda uzun süre sağlıklı biçimde çalışmayacağı açıktır. Bu uygulamanın asıl amacı özelleştirmenin alt yapılarından birisi olan esnek çalışmaya uygun üretim organizasyonları oluşturmaktır” diye konuştu.
KARARA KARŞI MÜCADELE EDİLECEK
Solmaz sendika olarak bu hukuk dışı uygulamaya karşı fiili ve hukuku mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Basın açıklamasına katılan PTT emekçileri “İzin hakkımız gasp edilemez”, “PTT emekçisi köle değildir” sloganlarını attılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Asil Çelik’te açlık grevi sona erdi

SONRAKİ HABER

Kriz can simidi lokavt tehdit oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...