28 Ağustos 2009 00:00

Her ilden bir öğün yemek

Gönen’de Gençlik Buluşması için bir araya gelen gençler, eğlenirken üretmeyi, üretirken eğlenmeyi amaçlayan bu birliktelikte her türlü ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor.

Paylaş

Gönen’de Gençlik Buluşması için bir araya gelen gençler, eğlenirken üretmeyi, üretirken eğlenmeyi amaçlayan bu birliktelikte her türlü ihtiyaçlarını da kendileri karşılıyor.
Saat 11.30’a yaklaşıyor; Ayşe Yılmaz, Zihnet Ural ve Kadriye Gümüştaş, her günkü gibi yemekhane girişindeki masalarda. Bu sefer yanlarında kampa Bolu’dan katılan gençler var. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Özlem Müjde, Emrah Erdoğdu, Fidan Güneş Güngör, Ali İlyasoğlu, Cihan Deniz Akbaş, lise öğrencisi Duygu Demirel ve ilköğretim öğrencisi Metin Deniz Akkaya, biber ve patates doğruyor. Sebzeler doğrandıktan sonra mutfağa götürülüyor, usta da yemeği pişiriyor. Mutfakta bunlar olurken, diğer yandan da farklı illerden gelen gençler temizlik yapıyor, güvenlik için nöbet tutuyor.
TÜM İŞLER ZEVKLE YAPILIYOR
Şimdiye kadarki tüm gençlik buluşmalarına katılan Ayşe Yılmaz, kendini artık ustalaşmış olarak görüyor, ancak gençlerin bu yıl yemekleri deneyimli bir ustanın elinden yemesinden de memnun. “Ama usta dışındaki bütün işleri gençlerle kolektif olarak biz yapıyoruz” diyen Yılmaz, değişik illerden gelen gençlerin her gün farklı işlerde görevlendirildiğini ve tüm işlerin kolektif olarak yapıldığını memnuniyetle anlatıyor.
DOSTLUKLAR KURULUYOR
Gençlerin evlerinde daha önce hiçbir şey doğramamasına rağmen buradaki işleri zevkle yaptıklarını söyleyen Yılmaz, “Burada yaptığım işi çok seviyorum, çünkü Türkiye’nin dört bir tarafından gelen gençlerle, öğrencilerle tanışmış oluyoruz. Güzel dostluklar kuruyoruz” diyor. Gençlerin kendilerine verilen hiçbir iş karşısında olumsuz tavırlarda bulunmadığını dile getiren Yılmaz, “Belki kampı gençler için zevkli kılan bu paylaşımlardır” diyor.
Saat 12.30’a geldiğinde gençler yemek için sıraya girmeye başlıyor, sırada tabldotlar dağıtılıyor. Herkesin emeğiyle yapılan yemekler, neşeyle yeniyor.


Aydın Çubukçu: Örgütlülük özgürlüktür
“ÖZGÜRLÜK bir nesne veya işle tanımlanamaz” diyen Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu, özgürlüğün zorunlu bağımlılıklardan kurtulmak olduğunu, bunun da örgütlülükle mümkün olduğunu vurguladı.
‘68 hareketinin önderlerinden Aydın Çubukçu, gelecekleri için Gönen’de buluşan gençlerle, “özgürlük ve örgütlülük” konulu bir panelde önceki gün bir araya geldi. ‘Özgürlük’ kavramının satın alınacak bir nesne veya yapılacak bir iş olarak yansıtıldığına değinen Çubukçu, özgürlüğe giden yolu anlattı. “Esas olan, insanın insana çeşitli biçimlerde bağımlılığının bitmesi” diyen Çubukçu, örgütlülüğün insanlara zorunlu olarak dayatılmış her türlü baskı ve kısıtlamayı aşmanın aracı, elde etmenin tek yolu olduğunu belirtti.
‘ZORUNLU BAĞIMLILIKTAN KURTULMAK GEREK’
Çubukçu, “Örgütlü olmak özgürlüğü kısıtlar mı’ sorularına karşılık, “Özgürlüğü basit alışkanlıkların, nesnelerle ilişkinin biçimi olarak tanımlarsak ‘evet’. Ama esas olarak insanın insana baskısını, bağımlılığını aşmak için olduğunu düşünürsek, örgütlülük özgürlüktür” diye konuştu. Esas olarak dünya ve toplum ilişkileri içinde zorunlu bağımlılıklardan kurtulmak gerektiğine dikkat çeken Çubukçu, bunun da ancak bir örgütlülük içinde gerçekleşebileceğini vurguladı. (Gönen/EVRENSEL)
Hasan Güner, Ayşe Turhan
ÖNCEKİ HABER

Ölmek ya da üç boyutlu ölmek

SONRAKİ HABER

Barış planları, gelir gider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...