28 Ağustos 2009 00:00

İlhan Berk için şiir otobüsü

İlhan Berk, şair dostlarının düzenlediği, “Şiire Yolculuk” adlı bir dizi etkinlikle anılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren şair için bir şiir otobüsü Ege’yi dolaşıyor.

Paylaş

İlhan Berk, şair dostlarının düzenlediği, “Şiire Yolculuk” adlı bir dizi etkinlikle anılıyor. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren şair için bir şiir otobüsü Ege’yi dolaşıyor.
İstanbul, Çanakkale, Bergama, İzmir ve Bodrum merkezlerine “Şiire Yolculuk” otobüsüyle uğramayı hedefleyen şairler, kent merkezlerinde düzenlenen etkinliklerde İlhan Berk’ten şiirler okuyor. İstanbul Taksim’den başlayan yolculuk, Berk’in yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği Bodrum’da son bulacak.
Sina Akyol, Hüseyin Alemdar, Orhan Alkaya, Oruç Aruoba, Salih Aydemir, Salih Bolat, Ahmet Bozkurt, Metin Cengiz, Hüseyin Avni, Cınazoğlu, Gökçenur Ç, Nevzat Çelik, Mehmet Can Doğan Haydar Ergülen, Küçük İskender, Neşe Yaşın, Halim Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıdaki şaire, “Şiire Yolculuk” belgeseli çeken sinemacılar da eşlik ediyor. Çanakkale ve Bergama’da konakladıktan sonra dün İzmir Gündoğdu Meydanı’na gelmesi ve burada diğer şairler tarafından karşılanması planlanan otobüs, 30 Ağustos provaları nedeniyle askeri araçların bulunduğu alana giremedi.
İlhan Berk’in dizelerinin yazılı olduğu pankartları taşıyan ve üzerlerinde yine Berk’in şiirlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyen şairler otobüsten inerek, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir yürüyüş yaptılar. Can Yücel Sokağı’na gelen şairler burada İlhan Berk’le olan anılarını anlatarak, Berk’in şiirlerini okudular. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın da katıldığı etkinlikte konuşan TYS İzmir Temsilcisi Namık Kuyumcu, “Şairlerin şiirleri, yaşadıkları ve siyasi duruşları, estetik ve tercihleriyle hayata bir vicdan olarak bakış açılarıyla kendilerini ayırt ettiği yerde kendilerinden sonra gelen şair kardeşleriyle buluşması önemlidir” dedi. Kuyumcu, geleceğin Türkiye’sinin siyasal sorunlarının çözümünde de şairlerin önemli olduğunu düşündüklerini ifade etti. Etkinlikte konuşan Hakan Tartan da, İzmir’de bir şiir müzesi oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

SONRAKİ HABER

‘Barışa Adanmış Filmler’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...