28 Ağustos 2009 00:00

Beşiktaş 95 gün sonra İnönü’de

Süper Lig’in 4. haftası bugün Beşiktaş ile G.Antepspor arasında oynanacak karşılaşma ile açılacak. Bu maçta Beşiktaş, bu sezon ilk kez BJK İnönü Stadı’nda bir lig maçında taraftarıyla buluşacak.

Paylaş

Süper Lig’in 4. haftası bugün Beşiktaş ile G.Antepspor arasında oynanacak karşılaşma ile açılacak. Bu maçta Beşiktaş, bu sezon ilk kez BJK İnönü Stadı’nda bir lig maçında taraftarıyla buluşacak. Geçen sezonu çifte kupayla kapatan siyah-beyazlılar, bu sezon sahasındaki ilk maçını 2. haftada Antalyaspor ile yapmış, ancak bu maç, Beşiktaş’ın geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanmıştı.
Dolmabahçe’de taraftarı önünde son lig maçını geçen sezonun 33. haftasında, 24 Mayıs 2009 tarihinde Galatasaray’ı 2-1 yendiği derbide oynayan siyah-beyazlı ekip, 95 gün aranın ardından lig maçında taraftarının önüne çıkacak.
Bu sezon ligdeki ilk 3 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik alarak sezona iyi başlayamayan Beşiktaş, ilk 3 maçında henüz galibiyetle tanışamayan G.Antepspor önünde mutlak galibiyeti hedefliyor.
İlk 3 haftada 2 beraberlik, 1 yenilgi ile 2 puan toplayan ve haftaya 13. sırada giren G.Antepspor ise bu sezon ligdeki ilk galibiyetini almak hedefiyle mücadele edecek.
SAKATLAR
Siyah-beyazlılarda uzun süreli sakatlığı bulunan Delgado, ameliyat sonrası henüz hazır olmayan İbrahim Toraman ve sakatlığı süren Yusuf, bugünkü maçta da forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Bobo ve Nobre hakkında ise maç öncesi karar verileceği bildirildi. İlk 2 haftadaki cezasının ardından, geçen hafta da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Rüştü hakkındaki kararı ise teknik heyet verecek.
BJK İnönü Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak maç, Lig TV’den naklen yayınlanacak.
47. KARŞILAŞMA
Beşiktaş ile Gaziantepspor, lig tarihinde bugün 47. kez karşı karşıya gelecek.
İki takım arasında bugüne dek 46 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 24’ünü kazanırken, 9’unu yitirdi, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş’ın toplam 76 golüne, Gaziantepspor 39 golle karşılık verdi.
İki ekip arasında geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, İstanbul ve Gaziantep’te aynı skorla 3-0 kazanmıştı.
İSTANBUL’DAKİ MAÇLAR
İki takım arasında İstanbul’da yapılan 22 lig maçının 17’sini Beşiktaş kazanırken, 2 karşılaşmadan ise G.Antepspor galibiyetle ayrıldı. Bu maçlarda siyah-beyazlı ekibin golüne, G.Antep 18 golle yanıt verdi.
DELGADO İLE ANLAŞMA
Öte yandan Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun ardından ameliyat olan ve sözleşmesinin askıya alınması gündeme gelen Delgado ile anlaşmaya vardı. Siyah-Beyazlı kulüp, Arjantinli oyuncunun babası ve aynı zamanda menajerliğini yürüten Eduardo Delgado ile yaptığı son görüşmelerde Delgado’nun sözleşmesini ilk aşamada altı aylığına dondurmak için anlaşmaya vardı. İki tarafın maddi konularda uzlaştığı ve Delgado’nun önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek bu konu ile ilgili anlaşmaya imza atması bekleniyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Süper Kupa sahibini buluyor

SONRAKİ HABER

ÖRGÜTLÜ BASIN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...