28 Ağustos 2009 00:00

Seyrantepe Stadı’nı TOKİ yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe spor kompleksi ihalesini iptal etti.TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, verilen teklifler yeterli görülmediği için spor kompleksinin TOKİ tarafından tamamlanmasına karar verildi.

Paylaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Seyrantepe spor kompleksi ihalesini iptal etti.
TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, verilen teklifler yeterli görülmediği için spor kompleksinin TOKİ tarafından tamamlanmasına karar verildi.
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Seyrantepe Stadyumu’nun geri kalan yüzde 76’lık kısmının 1 yıl içerisinde tamamlanması şartıyla TOKİ tarafından ihalesinin en kısa sürede yapılacağını bildirdi.
Karabel, Seyrantepe Stdayumu’nun gelir paylaşımı yöntemiyle yapılması için 21 Ağustos’ta yapılan ihalede teklif veren firmalarla dün gerçekleştirilen sözlü pazarlığın ardından açıklama yaptı. TOKİ Başkan Yardımcısı Karabel, ihale komisyonunun yaptığı değerlendirme sonucunda, firmaların teklif ettiği idare payı toplam gelirinin yeterli bulunmadığını, bu nedenle ihalenin iptal edilmesine karar verildiğini bildirdi.
TOKİ’nin en kısa sürede Seyrantapa Spor Kompleksi yapım işini kamu ihale mevzuatı hükümlerine tabi olarak hak ediş ödemek suretiyle ihaleye çıkaracağını açıklayan Karabel, inşaatın 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılmasının öngörüldüğünü vurguladı.
Daha önceki ihalenin Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu bölümün değerlendirilmesi suretiyle Seyrantepe Spor Kompleksi’nin yapılmasını kapsadığını hatırlatan Karabel, bundan sonraki aşamada Ali Sami Yen’in ayrı bir proje olarak değerlendirileceğini belirtti. Karabel ayrıca, TOKİ’nin açılır kapanır tavan dahil stadyumu 1 yıl içinde tamamlamayı öngördüğünü bildirdi.
POLAT MEMNUN
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ihaleyi Toplu Konut İdaresi’nin TOKİ’nin 4. ihaleyi iptal edip, Seyrantepe Stadı inşaatının kendileri tarafından üstlenildiğini açıklaması üzerine açıklamada bulundu.
Adnan Polat söyle devam etti: “Şükürler olsunki Seyrantepe bir devlet güvencesi altında inşaa edilecek ve öyle sanıyorum ki gelecek yıl bu aylarda biz de orada yeni futbol sezonuna merhaba diyeceğiz” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Müzelerde hırsızlık

SONRAKİ HABER

Süper Kupa sahibini buluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...