28 Ağustos 2009 00:00

Side’de güz gelirken festival

5-12 EYLÜL tarihlerinde 9. kez sanatseverlerle buluşacak olan, Side Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışı, Apollon Tapınağı’nda uluslararası sanatçımız Gülsin Onay’ın piyano konseri ile gerçekleşecek.

Paylaş

5-12 EYLÜL tarihlerinde 9. kez sanatseverlerle buluşacak olan, Side Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılışı, Apollon Tapınağı’nda uluslararası sanatçımız Gülsin Onay’ın piyano konseri ile gerçekleşecek. Onay, “sınırsız enerji ve hem zeki hem de duyarlı bir yorum gücü ile donatılmış olağandışı bir piyanist” olarak biliniyor. Festival boyunca ücretsiz konserler Apollon Tapınağı ve Side Limanı’nda yapılacak. Antik Side sokakları da her akşam Street Band konseriyle renklenecek. Festivalin programında klasik müzikten caza, rock müzikten halk danslarına kadar birbirinden farklı konserler ve gösteriler var.
6 Eylül Pazar günü Side Limanı’nda gerçekleşecek festivalin ikinci konserinde Bumerang grubu sahne alarak, ‘70’lerden günümüze Türkçe ve İngilizce, pop ve rock türlerinde şarkılar söyleyecek.
Bakır nefesli çalgılarla farklı bir deneyim yaratan Golden Horn Brass Kentet de Side’ye ilk kez konuk oluyor. 7 Eylül Pazartesi gerçekleşecek konserde korno, trombon, tuba ve 2 trompetten oluşan grup, günümüz bestecilerinin yanı sıra baroktan caza müzik literatüründeki önemli eserleri sunacak.
8 Eylül Pazar günü de yerli-yabancı popüler ve Latin müziklerin yanı sıra napolitenler ve aryalardan oluşan bir repertuvara sahip Grup Opus sahne alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Antik kent yok olmasın diye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...