29 Ağustos 2009 00:00

BİR GÜN DE OLSA ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYOR

4 yıldır atama bekliyor. Kemik kanseri. Protezlerle KPSS’ye giriyor. Onu hayata döndürecek tek arzusu var: Atamasının yapılması.

Paylaş

4 yıldır atama bekliyor. Kemik kanseri. Protezlerle KPSS’ye giriyor. Onu hayata döndürecek tek arzusu var: Atamasının yapılması.
Şafak Bay, öğretmen olmak için 4 yıldır sıra beklerken kemik kanseri olduğunu öğrendi. Hastaneden evine gönderilen Şafak Öğretmen’in tek arzusu, yaşama tutunmak için öğrencileriyle bir araya gelmek. Şafak Öğretmen, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’dan atamasının yapılmasını ve ölmeden önce bir tek gün bile olsa derse girebilmesinin sağlanmasını istiyor.
4 KEZ SINAVA GİRDİ ANCAK ATANAMADI
Türkiye’de öğretmen atamaları KPSS puanlarına göre yapılıyor. Ancak yeterli kadro verilmediği için sınava giren pek çok öğretmen adayı açıkta kalıyor. Bu şekilde öğretmen olma hayalini gerçekleştiremeyenlerden biri de Şafak Bay. 25 yaşındaki Bay, Fırat Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu.
HASTALIK ONU DURDURAMADI
2006 yılında okulunu bitirmeden kısa bir süre önce kemik kanseri hastalığına yakalandı. Bay, bir yandan hastalığı yenmek için çaba harcarken diğer taraftan da en büyük ideali öğretmenlik mesleğini yapmak için sınavlara hazırlandı. Değişik zamanlarda hastalığın ilerlemesi nedeniyle bacağına takılan protez, sol omzuna takılan protez veya akciğerinin bir bölümünün alınması, Bay’ı durdurmadı. Mezun olduktan sonra hasta hasta 4 kez sınava girdi, ancak atanamadı.
AÇLIK GREVİ YAPTI
Bay, atanamayan öğretmen adaylarıyla Ankara’daki Abdi İpekçi Parkı’nda üç günlük bir açlık grevi yapmıştı. Ataması yapılmayan 40 öğretmen adayı ile bu protesto eylemini gerçekleştirdiklerini anlatan Bay, “Hem bizler hem de ülke mağdur oluyor” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Raporu onkolog olmadan hazırlanmış

SONRAKİ HABER

İhmal kurbanı oldular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...