29 Ağustos 2009 00:00

Kent A.Ş. işçisine havaalanında kuşatma

Çeşitli açılışlara katılmak üzere’e İzmire giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, havalimanında protestolarla karşılandı.

Paylaş

Çeşitli açılışlara katılmak üzere’e İzmire giden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, havalimanında protestolarla karşılandı. CHP’li Karşıyaka Belediyesi’ne ait Kent AŞ’de işlerine son verilen işçilerden 130 kadarı ailesiyle birlikte Baykal’ı protesto etti.
Baykal’ı karşılamak için havaalanına giden direnişçi Kent A.Ş. işçileri hem polisin hem de CHP’lilerin saldırısına uğradı.
Kent A.Ş. işçileri, direnişlerinin 121. gününde Deniz Baykal’ın kendi durumları ile ilgili açıklama yapmasını isterken, çeşitli ilçelerden havaalanına gelen CHP’lilerin saldırısına uğradılar. Tekme-tokatların savrulduğu arbedede işçilerin pankart ve dövizleri ellerinden alındı.
Deniz Baykal hızla havaalanından ayrıldığı halde karşılamaya gelenler gidene kadar işçiler polis ablukasında tutuldu. İşçilere ait araçların da plakaları tespit edilerek havalanı girişinden geri çevrildi.
İşçilerle birlikte olan Genel-İş 5 Nolu Şube Mali Sekreteri Cenan Ünal, gazetemize yaptığı açıklamada, amacımız, CHP Genel Başkanı’na sorunumuzla ilgili telkinde bulunmaktı. Genel Başkan bizi görsün, duysun istedik. Polis müdahale etti. İşçi arkadaşlar kendilerini Baykal’ın arabasının önüne attılar. Polis biber gazı sıktı. Biz sadece işimizi istiyoruz. Bundan sonra da tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi. Olayların ardından işçiler şantiyeye döndü. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tekkeköylüler: Aldatılıyoruz

SONRAKİ HABER

Yine Davutpaşa yine patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...