29 Ağustos 2009 00:00

La Liga başlıyor

Futbolseverlerin merakla beklediği İspanya ligi ya da bilinen adıyla La Liga bu gece Real Madrid ile Deportivo arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak. Real Madrid’in ekonomik krize rağmen...

Paylaş

Futbolseverlerin merakla beklediği İspanya ligi ya da bilinen adıyla La Liga bu gece Real Madrid ile Deportivo arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak. Real Madrid’in ekonomik krize rağmen yaklaşık 250 milyon avro ile birbirinden ünlü yıldızları kadrosuna katması, geçtiğimiz sezon 3 kupayı da kazanan ve oynadığı futbolla milyonlarca insanı kendisine hayran bırakan Barcelona’nın İbrahimovic transferi, La Liga’yı bu sezon daha da heyecanlı kılacağa benziyor.
Merakla beklenen La Liga’da paranın gücüyle altyapının gücünün simgeleştiği Real-Barça mücadelesi nasıl yaşanacak hep birlikte göreceğiz. La Liga’da ilk hafta Barcelona, Sporting Gijon ile oynarken fikstürün önemli bir maçı da Valencia ile Sevilla arasında gerçekleşecek.
DİĞER ÜLKELER
Bu sezon bazı yıldızlarını La Liga’ya kaptıran İngiltere Premier Ligi ise 4. haftaya giriyor. Tottenham ve Chelsea’nin 3’te 3 yaparak hızlı girdiği ligde Arsenal ve Manchester City de oynadıkları 2’şer maçı kazandı. 3 hafta sonunda denilebilir ki tartışmaların aksine Premier Lig’in heyecanı hiç kesilmedi.
Avrupa’nın diğer önemli liglerinden İtalya Seri A’da ilk hafta geride kaldı. Geçen sezonun şampiyonu Inter’in Bari ile 1-1 berabere kalması haftanın sürpriziydi. Ligin favori ekiplerinden Milan ve Juventus ilk haftayı firesiz geçtiler. Roma ise Genoa deplasmanından eli boş döndü.
Fransa Ligue 1’de ise 3 hafta geride kalırken lige koyduğu amborgo geçtiğimiz yıl kırılan Lyon’un bu sene de son şampiyon Bordeaux, Marsilya ve PSG tarafından zorlanacağı tahmin ediliyor. Bordeaux, 3’te 3 yaparak iddiasını gösterdi. Lyon, PSG ve Marsilya ise ilk 3 haftayı, 2 galibiyet 1 beraberlikle geçtiler.
Almanya Bundesliga’da ise Bayern Münih sürprizi yaşanıyor. Yaptığı transferlerle şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Münih geride kalan 3 haftada 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile sahadan ayrılırken, geçtiğimiz senenin şampiyonu Wolfsburg 3’te 2 yaptı. Bayern Leverkusen, Hamburg ve Schalke 04, 2’şer galibiyet ve 1 beraberlikle puan cetvelinin ilk üç sırasında yer alıyor.
Uğraş Vatandaş
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor’da buruk sevinç

SONRAKİ HABER

Gruplar umut verici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa