26 Aralık 2011 07:54

EMO 57.yaşını kutluyor

İlk Genel Kurulu‘nu 26 Aralık 1954 tarihinde gerçekleştiren, mühendislik mesleğinin gelişimi ve bilimin kamu yararına kullanılmasında öncülük yapan Elektrik Mühendisleri Odası, kuruluşunun 57. yılını kutluyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, “mesleki ve toplumsal mücadelesini sürdürme kararlılığı içinde 57. yaşını kutladıklarını, bundan sonra da TMMOB ve bağlı odaları ile birlikte toplumsal muhalefetin odağında yer alarak, onurlu yürüyüşlerine ve dik duruşuna devam edeceğini” duyurdu.  

Açıklamada EMO’nun, 45 bini aşan üyesi, 14 şubesi, 112 temsilciliği, 250 çalışanı, 170 işyeri temsilciliği, yüzlerce bilimsel yayını bulunduğu aktarılarak, “ülkenin her yerinde 1954‘den beri emek, demokrasi ve mesleki mücadelesini sürdürmektedir” denildi.

Mesleki sorunları ülkenin sorunlarından ayrı görmedikleri belirtilen açıklamada, AKP’nin son dönemde çıkardığı kanun hükmündeki kararnamelerle, üniversite, yargı, medya, sendika vb. kurumlar gibi TMMOB ve odalarını sahibinin sesi olacak bürokratik yapılara dönüştürmek istediğinde olduğu vurgulandı.

Kürt Sorunu‘nda adil ve demokratik bir çözümü için halkların kardeşliği temelinde birlikte yaşam ilkesinden vazgeçmeyecekleri de belirtilen açıklamada, “parasız eğitim isteyen öğrencilerin cezaevinde tutulduğu, yaşadıkları yörede HES istemediklerini dile getirenlere gaz bombaları ile ölümün reva görüldüğü, internet yasakları ile toplumun tek tipleştirilmeye çalıştırıldığı, şifrelenen sınavlar ile gençliğin geleceği ile oynandığı, TEKEL işçilerinin güvencesizliğe, sağlık emekçilerinin taşeronlaşmaya mahkum edildiği bir süreçten geçildiğine” dikkat çekildi..

“Egemenlerin dünyası için tarif edilen ‘istikrar, kar ve tüketim’ onların olsun” denilen açıklamada, EMO’nun eşit ve özgür bir ülkede barış ve adaleti savunmaya; topraklara, madenlere, fabrikalara, santrallere, sahip çıkmaya devam edeceği, meslek ve meslektaş sorunlarının halkın sorunlarından ayrı tutulmayacağı bilinciyle çalışma yürüteceği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et