31 Ağustos 2009 00:00

AFiŞ TAKINTISI!

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), üyeleri Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’nin (BURTÜKODER) “Akaryakıt Zamlarına Karşı Pedala Bas” adlı kampanyaları nedeniyle polis tarafından basılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), üyeleri Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’nin (BURTÜKODER) “Akaryakıt Zamlarına Karşı Pedala Bas” adlı kampanyaları nedeniyle polis tarafından basılmasına tepki gösterdi.
TÜDEF üyesi BURTÜKODER, önceki gün polisler tarafından basıldı. Savcılık emri ile gerçekleşen baskında polis, TÜDEF tarafından akaryakıt zamlarına karşı 4-5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek bisikletli protesto yürüyüş programını duyuran afiş ve çıkartmalara el koydu. Federasyon üyeleri, dün Güvenpark’ta yaptıkları basın açıklamasıyla BURTÜKODER’e yapılan polis baskınına tepki gösterdiler.
BU ZAMLAR ÇOK MUNTAZAM
Basın açıklamasına bisikletleriyle gelen TÜDEF üyeleri, “Zam, zam, zam, bu zamlar çok muntazam”, “Araç kullanma, bisiklete bin, zamlara hayır de” yazılı pankartlar taşıdılar. TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, akaryakıtta vurguna dönüşen pahalılığın sebebinin ÖTV ve KDV ile akaryakıt şirketlerinin oluşturduğu kartel fiyatı olduğunu söyledi. EPDK’nın kartel fiyatı raporlarında yer almasına rağmen görevini yerine getirmediğini belirten Çetin, 3.28 TL’ye satılan bir litre 95 oktan benzindeki verginin 2.15 TL olduğuna dikkat çekti.
AFİŞ VE ÇIKARTMALARA EL KONULDU
BURTÜKODER’in yanı sıra dernek yöneticilerinin özel işyerlerinin de basıldığını, “Zamlara hayır” yazılı afiş ve çıkartmalara el konulduğunu bildiren Ali Çetin, “Yaşananlar Nazi Almanya’sında değil, 2009 Türkiye’sinde oluyor” dedi. Çetin, hükümetin Demokratik Açılım’dan ne anladığının ortaya çıktığını belirterek, “Demokratik Açılım, tüketici derneğine bile tahammül gösterememek mi” diye sordu.
DESTEK ÇAĞRISI
Zamların tüm ürünlerde devam ettiğini belirten Çetin, soyguna dönüşen zam kervanına karşı vatandaşları 4-5-6 Eylül tarihlerinde İstanbul-Bursa-Eskişehir-Ankara güzergahında yapacakları “Zamlara Karşı Pedala Bas” kampanyasına destek olmaya çağırdı.
Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar da, Türkiye’nin dünyanın en pahalı akaryakıt, doğal gaz ve ulaşım fiyatına sahip ülke olduğunu belirtti. Pırlanta, elmas, yat gibi en lüks ürünlerde KDV ve ÖTV indirimlerine gidilirken, halkın en çok kullandığı ürünlerden yüksek oranda KDV alındığına dikkat çeken Çakar, “Bu nasıl adalet” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halk su zammına tepkili

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...