31 Ağustos 2009 00:00

Siverek’te film gibi hırsızlık

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, filmleri aratmayan bir hırsızlık olayı yaşandı. Soyguncular, iki duvar delip 3 kilo altınla kayıplara karıştı.

Paylaş

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, filmleri aratmayan bir hırsızlık olayı yaşandı. Soyguncular, iki duvar delip 3 kilo altınla kayıplara karıştı.
Dün öğle saatlerinde, ilçenin Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki beyaz eşya servisinin deposunun kepenk anahtarlarının kırık olduğunu görenler, durumu işyeri sahibi Sinan Utkun’a telefonla ilettiler. Haber üzerine depoya gelen Utkun, işyerinden bir şey çalınmadığını, ama bitişiğindeki kuyumcu ile arasında bulunan 50 santim kalınlığındaki duvarın delinmiş olduğunu gördü.
3 KİLO ALTIN GİTTİ!
Utkun, karşılaştığı manzaranın ardından durumu polise ve komşusu olan kuyumcu 35 yaşındaki Ömer Erdoğmuş’a iletti. Olay yerine gelen polislerin yaptığı incelemede, hırsızların depoya girip, duvarı deldikten sonra girdikleri kuyumcuda bulunan çelik kasayı oksijen tüpü ile deldiklerini saptadı. Kuyumcu Ömer Erdoğmuş da, kasada bulunan 3 kilo altın ile 15 bin lira parasının çalındığını söyledi. İşyerinde parmak izi alan ve inceleme başlatan polis, hırsızlara ulaşmak için çalışma başlatırken, kuyumcu Ömer Erdoğmuş, “Gördüğüm manzara karşısında şoke oldum. Anlaşılan bu hırsızlar çok profesyonel çalışmış ve planlı şekilde hırsızlığı gerçekleştirmişler. 135 bin lira değerindeki altınım ile 15 bin liram çalınmış” dedi.
Yaşananların ardından olay yerine gelen Siverek Kuyumcular Odası Başkanı Ayhan Ekinci de, büyük üzüntü duyduklarını belirterek, hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (ŞANLIURFA)
ÖNCEKİ HABER

İftarda yoksulluk var

SONRAKİ HABER

SUSURLUK’TA ŞENLİK BAŞLADI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...