31 Ağustos 2009 00:00

MALTEPE’DE BARIŞ ETKİNLİKLERİ

1 Eylül Dünya Barış Günü için İstanbul’un Maltepe ilçesinde bir araya gelen kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, Barış İnisiyatifi Platformu’nu oluşturdular.

Paylaş

1 Eylül Dünya Barış Günü için İstanbul’un Maltepe ilçesinde bir araya gelen kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler, Barış İnisiyatifi Platformu’nu oluşturdular.
1 Eylül nedeniyle birçok etkinlik yapılacak. 1 Eylül mitinginden sonra 6 Eylül’e kadar ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.
Maltepe Barış İnisiyatifi, “Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi” başlığıyla bildiri çıkardı. Kadıköy’de yapılacak mitinge, Maltepeliler çağrıldı. Maltepe Barış İnisiyatifi Sözcüsü Mehmet Doğan, barışın Türkiye’deki en önemli taleplerden biri olduğunu söyledi. Kürt sorununu sadece Kürtlerin bir sorunu değil, bütün Türkiye halkının bir sorunu olarak gördüklerini söyleyen Doğan, ülkeyi yönetenlerin, Kürt sorununu bir halkın eşit ve özgürlük sorunu olarak görmek yerine, terör ve bölücülük olarak değerlendirmelerini eleştirdi. Yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren Doğan, Maltepe halkı ile birlikte barış çalışmalarına bir katkı sunmak için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
ETKİNLİKLER
2 Eylül
Maltepe Ressamlar Sergisi, Şiir Dinletisi: Aziz Kemal Hızıroğlu,
İsmail Biçer, Nalan Çelik; Film Gösterimi.
3 Eylül
Şiir Dinletisi: Sennur Sezer, Adnan Özyalçıner; Film Gösterimi.
4 Eylül
Şiir Dinletisi: Hasan Taşçı, Dilruba Erenler, Ali Ekber Ateş; Film Gösterimi
5 Eylül
Karikatür Sergisi: Hasan Seçkin, Raif Zor; Şiir Dinletisi: Hasan Taşçı, İsmail Biçer, Nalan Çelik; Panel: Ülkemizde ve Dünyada Barış, Katılımcılar: Şair-Yazar Tevfik Taş, Yazar Taki Akkuş, Şair-Yazar Hasan Hüseyin Yalvaç, Yöneten: Niyazi Yaşar
6 Eylül
Barış Şöleni: Kardeş Türküler, Helesa, Şair Ataol Behramoğlu, Oyuncu Mehmet Ali Alabora
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

BİR ÇOK İLDE KUTLANACAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa