31 Ağustos 2009 00:00

‘Açılım’da sıcak hafta

Açılım tartışmaları ile ilgili bu hafta sıcak gelişmeler yaşanması bekleniyor. Hükümetin açılım sürecinin koordinasyonuyla görevlendirdiği İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek.

Paylaş

Açılım tartışmaları ile ilgili bu hafta sıcak gelişmeler yaşanması bekleniyor. Hükümetin açılım sürecinin koordinasyonuyla görevlendirdiği İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Yarın ise Diyarbakır’da DTP’nin “Onurlu barışa evet” mitingi düzenlenecek. Bu hafta içerisinde Abdullah Öcalan’ın yol haritasının da açıklanma ihtimali var. Geçen hafta askerin açılıma çizdiği sınırlarla ilgili geçtikten sonra yapılacak bu miting ve bakanın açıklaması önem kazandı. Yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi vermesi beklenen Atalay’ın konuşmasının içeriği, İlker Başbuğ’un geçen hafta yaptığı ve “Açılım maçılım yok” diye yorumlanan açıklamasının ardından geleceği için önem kazandı. Bakanın sorunu terör sorunu ve terörün bitirilmesi süreci olarak tarif etmesi halinde, açılım ile ilgili yaratılan beklentiler boşa çıkmış olacak.
ATALAY BASIN TOPLANTISI YAPACAK
Hükümetin açılım sürecinin koordinasyonuyla görevlendirdiği İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Atalay’ın yapacağı toplantıyı, Başbakan Erdoğan, “Süreci bütün açıklığıyla dile getirecek” sözleriyle açıklamıştı. Atalay’ın temaslarında edindiği izlenimleri ve çözüm için kendisine sunulan fikirleri açıklaması bekleniyor.
Beşir Atalay, Polis Akademisi’nde 12 yazar ve akademisyenle bir araya gelerek başladığı Demokratik Açılım görüşmeleri kapsamında 5 parti, 6 sendika, çeşitli esnaf ve işveren kuruluşları ile görüşmüştü. Atalay, 20 örgütün temsilcisi ile de 4 saatlik bir görüşme yapmış, iki ayrı görüşmede toplam 23 şehit ailesi derneğinin de konu hakkındaki fikirlerini dinlemişti. Atalay, sorunun çözümü konusunda İstanbul’da Yaşar Kemal’le de bir araya gelmişti.
ÖCALAN’IN YOL HARİTASI SAVCILIKTA
Abdullah Öcalan, 15 Ağustos’ta açıklayacağını söylediği yol haritasını ise savcılığın incelemesi için 20 Ağustos’ta teslim etmişti. Üzerinden 1 haftadan fazla bir zaman geçmesine karşın açıklanmayan yol haritasının, bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Yol haritasının açıklanması için 15 Ağustos olan tarih, daha sonra 1 Eylül olarak değiştirilmişti.
‘ONURLU BARIŞ’A EVET MİTİNGİ
DTP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda “Onurlu Bir Barışa Evet” mitingi düzenleyeceklerini açıkladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Mesaj ve gösteri bayramı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’a kulak verin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...