31 Ağustos 2009 00:00

Mesaj ve gösteri bayramı

“Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganını benimseyen TSK, bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde güç gösterisi yaptı. Genelkurmay, son dönem yaşanan gelişmeler nedeniyle kaybettiği prestiji, “görkemli” törenler yaparak yeniden sağlamaya çalıştı.

Paylaş

“Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganını benimseyen TSK, bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde güç gösterisi yaptı. Genelkurmay, son dönem yaşanan gelişmeler nedeniyle kaybettiği prestiji, “görkemli” törenler yaparak yeniden sağlamaya çalıştı.
Başkentteki ilk tören, Anıtkabir’de yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ başkanlığındaki heyet, sabah 08.45’te Anıtkabir’i ziyaret etti.
Orgeneral Başbuğ ve törene katılanlar, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Orgeneral Başbuğ, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Gücünü milletinden, ışığını sizden, cesaretini tarihten, kuvvetini damarlarındaki asil kandan alan Türk ordusu, her zaman nöbette ve görevinin başındadır. Rahat uyu, ruhun şad olsun.”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kuvvet komutanları, daha sonra tebrikleri kabul ettiler. Törenin başlamasından önce Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal’ın bekleme salonunda bir süre sohbet ettikleri görüldü.
Ankara’da, halka açık kutlamaların adresi ise Atatürk Kültür Merkezi tören alanı oldu. Buradaki törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Erdoğan da katıldı. İstanbul’daysa Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Vatan Caddesi’nde geçit töreni yapıldı.
İstanbul Boğazı’nda Deniz Kuvvetleri’ne ait gemi, uçak ve helikopterlerin katılacağı geçit töreni düzenledi. Kutlamaların son etkinliği ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ’un, Merkez Orduevi’nde verdiği resepsiyon oldu.
TÖRENLE MESAJ ÇABASI
Bu yılki 30 Ağustos kutlamalarında ‘Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’ sloganını benimseyen Türk Silahlı Kuvvetleri, “görkemli” bir kutlama planladı.Her yıl 4 bin 512 personelle gerçekleştirilen törenlerde bu yıl 8 bin 881 kişi görev aldı. Yine bu yıl, törenlere katılacak zırhlı ve mekanize araçlarla uçak ve helikopter sayısı da iki katına çıkarıldı.
Bu yıl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm sancakları da tören alanında hazır bulundu. 30 Ağustos akşamı Ankara’da düzenlenen resepsiyona bu yıl ilk kez devlet erkanı ve askeri personelin yanı sıra bürokratlar, iş adamları ve sanatçılar da davet edildi.
DİYARBAKIR SLOGANI PİM ÇEK BOMBA AT!
Diyarbakır’da düzenlenen törende “Pim çek, bomba at” sloganı dikkat çekti. Elazığ’da 4 erin pimi çekilmiş el bombası cezası ile öldürülmesinin ardından atılan bu slogan manidar bulundu. Slogan1990’lı yıllardaki, “Pusu at kelle al” sloganını hatırlatması nedeniyle de yadırgandı.
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

‘Açılım’da sıcak hafta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...