31 Ağustos 2009 00:00

Diyarbakır’da yüzde 2.5 eylemi

Hükümetin memur maaşlarına yüzde 2.5+2.5 zam önerisi, Diyarbakır’da da protesto edildi. KESK Şubeler Platformu, görüşmelerin fiyaskoya dönüştüğünü belirterek bu zammı kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Paylaş

Hükümetin memur maaşlarına yüzde 2.5+2.5 zam önerisi, Diyarbakır’da da protesto edildi. KESK Şubeler Platformu, görüşmelerin fiyaskoya dönüştüğünü belirterek bu zammı kabul etmeyeceklerini bildirdi.
AZC Plaza önünde toplanan kamu emekçileri, “TİS yoksa grev var” pankartı açarak “AKP şaşırma sabrımızı taşırma”, “Savaşa değil emekçiye bütçe” ve “Hükümeti al zammını başına çal” sloganlarını attılar. SES Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin Kılıç, “Başbakan’ın lütfü sonucu yarımşar puanlık artışla yüzde 2.5+2.5 olan ücret zammı önerisi, emeğiyle geçinen herkesle alay etmek değilse nedir” diye sordu. Kılıç, grev hakkı olmayan sendikanın bir anlamı olmadığını söyledi.
HAK VERİLMEZ ALINIR
Sendikanın doğası gereği hak arama, mevcut hakları genişletme örgütü olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Sendika bir Kanaryaseverler Derneği değildir, sendika bir kulüp değildir. Sendika bir sınıf örgütüdür. Sendika bir mücadele örgütüdür. Siyasi iktidarın çalışma yaşamını demokratikleştirmek gibi bir derdi yoktur. Emekçileri sefaletten, açlık sınırından, yoksulluk sınırından kurtarmak gibi bir derdi yoktur” diye konuştu. Kamu emekçilerine seslenen Kılıç, “Hak verilmez alınır” dedi. Kılıç, “Kamu emekçilerini güçlerini birleştirmeye, KESK’e üye olmaya, KESK’in sonbaharda yapacağı eylemlere ve uyarı grevine katılmaya çağırıyoruz” dedi. Kılıç, emekçilerin bu saatten sonra tek bir yolları kaldığını ve bu yolun da; meşru direnme hakkını kullanmak olduğunu belirterek, “Mücadele edenler bazen kaybedebilir, ama kazananlar sadece mücadele edenler olmuştur” dedi. Açıklama, oturma eylemiyle son buldu. (DİYARBAKIR)


Hiç değilse psikolog verin!
KAMU-SEN Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, kamu kurumlarında psikolog istihdam edilmesini istedi. Yokuş, “Emeğinin karşılığını vermeyip memuru ruhi bunalıma soktunuz, hiç değilse psikolog verin” dedi.
Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, dün yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurumlarında psikolog istihdam edilmesinin zorunlu olmasını talep etti. Bu taleplerini Kurum İdari Kurulları ve toplu görüşmelerde defalarca dile getirdiklerini belirten Yokuş, “Toplu görüşmelerin neticesinde hükümetin memura reva gördüğü yüzde 2.5 + 2.5 oranındaki sefalet zammı ile kamu çalışanının iyice bozulan psikolojisi için psikolog desteği şart olmuştur” dedi.
Artan ekonomik sorunlar nedeniyle memurların büyük çoğunluğunun borç ve icra takibiyle boğuştuğunu ifade eden Yokuş, memurların çalışma koşullarının ağırlığı, personel azlığı ve işyerlerinin fiziki yetersizliği; idari, sendikal ve siyasi baskılar gibi nedenlerle sosyal hayatlarında huzursuzluk yaşadıklarını aktardı.
Yokuş, memurların önemli bir bölümünün yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle ilaç kullandığını belirterek, “Emeğinin karşılığını vermeyip memuru ruhi bunalıma soktunuz, hiç değilse psikolog verin” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Grevciler yürüyüşlerine ara verdi

SONRAKİ HABER

Sendikalar kan kaybediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...