31 Ağustos 2009 00:00

Midilli kampında neler oluyor?

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan’ı, mülteci kamplarında tutulan anasız-babasız çocuklarla ilgili olarak sert şekilde eleştirdi. Örgütün Cenevre’deki merkezinden yapılan açıklamada...

Paylaş

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan’ı, mülteci kamplarında tutulan anasız-babasız çocuklarla ilgili olarak sert şekilde eleştirdi. Örgütün Cenevre’deki merkezinden yapılan açıklamada, Midilli Adası’ndaki mülteci kampındaki yaşam koşullarının kabul edilemeyecek kadar kötü olduğu kaydedildi. Açıklamada, Yunanistan’ın iltica başvurusu yapanlara nasıl davranması gerektiği konusunda uzun süredir BM’den aldığı eleştiri ve tavsiyelerin gereğini hâlâ yerine getirmediği de belirtildi.
BM mülteci örgütünün Atina’daki temsilcisi, geçen hafta Midilli Adası’ndaki mülteci kampını ziyaret ettiğinde karşılaştığı manzara karşısında şok geçirdiğini söyledi. En fazla 300 kişi için inşa edilmiş olan kampta, çoğu Afganistan’dan kaçmış 850 civarında insan kalıyor. Bunların yaklaşık 200 kadarı, yanlarında anne ve babaları olmayan çocuklar. BM temsilcisi, kamptaki bir göz barınakta 150 kadın ve 50 çocuğun kaldığına tanık olduğunu, kalabalık ve sağlık koşullarına uygun olmayan bu ortamda birçok mültecinin hastalandığını bildirdi.
Yunanistan hükümeti, daha önce kamptaki anasız babasız çocukları bu ayın sonuna kadar ayrı bir yere taşıyacağını vaat etmişti. Fakat BM, Yunanistan’ın mülteciler konusundaki uygulamasının genel olarak sorunlu olduğunu ve geçen yıl yapılan tavsiyelere hâlâ uyulmadığını kaydediyor.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bağdat saldırganlarını ABD bırakmış

SONRAKİ HABER

Afganistan’da gerginlik artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa