31 Ağustos 2009 00:00

zama zingo

Ramazan reklamları insanı reklamdan da ramazandan da soğutuyor. Reklam dediğin zaten yalan üstüne kurulu ama bu ramazan kampanyaları yok mu, yılın en samimiyetsiz reklamları bu ayda çıkıyor sanki.

Paylaş

* Ramazan reklamları insanı reklamdan da ramazandan da soğutuyor. Reklam dediğin zaten yalan üstüne kurulu ama bu ramazan kampanyaları yok mu, yılın en samimiyetsiz reklamları bu ayda çıkıyor sanki. Bu kadar iğreti duran, bu kadar yalan kokan reklamı başka zaman bir arada bulmak zor çünkü.
* Daha önceki ramazanlara damga vuran; psikopat bir şeker reklamı vardı, o olurdu. İnsanın izlerken, bağıra bağıra ağlayası geliyordu, öyle anormal derecede duygusal bir hikayesi vardı. Bu yılın reklamları galiba cep telefonu. Fakat değişen temaya bakar mısınız; o psikopat şeker reklamında ve diğer arkadaşlarında, bayramda yaşlıları ziyaret etmek gerektiği söylenirdi. Bu kez, aramak gerektiği mesajı veriliyor. Bunun diğer anlamı şu; gitmeye gerek yok. Çünkü artık telefon var.
* Reklam dünyasındaki ramazan samimiyetsizliği neden İslamcı medyanın tepkisini çekmiyor, hiç anlamıyorum. “Oh ne güzel, Coca Cola bile ramazancı oldu” diye düşünüyorlarsa, yazık. Onlar üç kuruşun hesabını yapıyor, bilmiyorlar mı?
* En güzel reklam tipi de, ramazanla ilgisi varmış gibi yapan ama hiç alakası olmayan. Yeni bir çorba çıkarmışlar mesela: “Ramazana yakışır.” Nasıl yani? Bir tanesi de, “11 ayın sultanı ramazan, 12 ayın outlet’i bilmem nere” diye reklam yapıyor. Kafiye bile yok. Pes!..
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Oyunumdan çok memnunum

SONRAKİ HABER

MEDYATİK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...