01 Eylül 2009 00:00

Bu proje halka eziyet

Devlet hastanelerinin aynı çatı altında toplanması, AKP milletvekillerini birbirine düşürdü. Malatya AKP İl Danışma Toplantısı’nda milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile İhsan Koca, basının önünde kavga etti.

Paylaş

Devlet hastanelerinin aynı çatı altında toplanması, AKP milletvekillerini birbirine düşürdü. Malatya AKP İl Danışma Toplantısı’nda milletvekilleri Ömer Faruk Öz ile İhsan Koca, basının önünde kavga etti. Malatya’daki 2 devlet hastanesinin “ben yaptım oldu” mantığıyla birleştirildiğini söyleyen Öz’e Koca karşı çıkınca olanlar oldu.
‘DAYATMA OLMAZ’
Seçildikleri gün ortak hareket etme kararı alan milletvekilleri Öz ile Koca’nın arasına giren devlet hastanelerinin aynı çatı altında birleştirilmesiydi. Oturum başkanlığını Koca’nın yaptığı toplantıda Öz, kürsüde şöyle konuştu:
“Sayın Başbakanımız hep ‘bürokratik oligarşi’ diyor. Bürokratlar bazı projeler hazırlıyorlar, önümüze getiriyorlar. Yerse. Milletim, kamuoyu buna razı oluyorsa, yapılacak. Yoksa ‘ben yaptım oldu’ olmaz. Milletime kimsenin eziyet çektirmeye hakkı da yok, haddi de yok.”
‘PROJEYİ KAMUOYUNDAN SAKLAMAYALIM’
Koca, Öz’e bu tür konuları basın önünde değil, parti içinde konuşmasını istedi. Öz ise, kendi görüşünü ifade edebileceğini söyledi. Tartışma şöyle devam etti:
Koca: Ama milletvekilleri, teşkilat ile milletvekilleri arasında ihtilaf varmış gibi, bir birimizden habersizmiş, diyalog kurmakta zorlanıyormuşuz gibi ayrı ayrı basına açıklamalar yapılması, hem partimize, hem de şahıs olarak bizlere zarar vermektedir.
SAKLAMAK OLMAZ
Öz: Sayın vekilim, sen basın açıklaması yaparken bana mı danıştın, açıklama yaptın? Ben şunu söylüyorum, milletvekilleri olarak hep birlik beraberlik çalışacağız. Ama gerektiğinde farklı da düşünebileceğiz. Malatya’da böyle bir proje olduğunu kamuoyundan saklamanın anlamı yok.
Koca: Bu konuyu kamuoyundan saklayan yok. Siz bilmiyorsanız, bu sizin eksikliğinizdir
Öz: Bir sağlık müdürü oturup karar veriyorsa, yanlış yapıyordur. Burada yüz tane yetkili vardır. Ben tekrar söylüyorum, kimse kimsenin konuşmasını engelleyemez.
Koca: Ben burada Divan başkanıyım
Öz: Olabilir, konuşmamı engelleyemezsiniz. Üslubunuza lütfen dikkat ediniz, hiç yakışmıyor.
Koca: Sayın vekil, Malatya kamuoyu hastanenin Şeker Fabrikası arazisine yapılmasına karşı. Karşı mısınız?
Öz: Evet
Koca: Siz açıklamanızda, Batı’dan gelen hastaların Doğu’ya gitmesinde sıkıntı çekeceğini söylüyorsunuz. Yarın hastane Şeker Fabrikası’na yapılırsa, Doğu’dan gelen hastaların çekeceği sıkıntılara ne diyeceksiniz?
Öz: Söylediklerimin arkasındayım. Özel hastanelerin para kazanmasına müsaade etmeyeceğim.


KÜRSÜYÜ TERK ETTİ
Daha sonra Öz, kürsüyü terk ederek protokoldeki yerine oturdu. Protokolde de devam eden tartışmaya yol açan konunun Malatya, Beydağı ve Yeşilyurt Mahmut Çalık Devlet Hastanelerinin aynı başhekimlik altında toplanmasına ilişkin karar olduğu öğrenildi. Öz, yaptığı açıklamayla uygulamanın halkı mağdur edeceğini belirtmişti.
(MALATYA)
ÖNCEKİ HABER

‘Yangınlarda sabotaj kuşkusu arttı’

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...