01 Eylül 2009 00:00

Mücadeleyi büyütecekler

Kentsel dönüşüme karşı mücadele amacıyla kurulan Cumhuriyet Mahallesi ve Adem Yavuz Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği 1. Olağan Kongresi’ni topladı.

Paylaş

Kentsel dönüşüme karşı mücadele amacıyla kurulan Cumhuriyet Mahallesi ve Adem Yavuz Mahallesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği 1. Olağan Kongresi’ni topladı. Önceki gün Şenyuva Düğün Salonu’nda 500 kişinin katılımıyla yapılan kongrede divan başkanlığına Mahalle Muhtarı Hacı Ali Aydın getirildi.
Açılış konuşmasını yapan Kurucu Başkan Sabahattin Günel derneğin mücadele içinde kurulduğunu kısa sürede 642 üyeye sahip olduklarını belirtti. Türkiye’nin değişik illerinden 30 yıl önce bölgeye yerleştiklerini anlatan Günel, “Kentsel Dönüşüm adı altında evlerimizi almak ve yıkmak istiyorlar” diye konuştu. Üç aylık mücadele ile mahallede birliği oluşturduklarını kaydeden Günel, yeni seçilecek yönetime büyük görevler düştüğünü ifade etti. Konuşmanın ardından divana verilen bir önerge ile derneğin adı Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahallesi Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği olarak değiştirildi. Yapılan seçimlerde Elvan Hazırcı, Meryem Güneş, Şehzade Boran, Nufil Bilsin, Sadık Günel, Yaşar Yılmaz, Güllü Hıclı, Sadi Güneş, Ali Çapın, Binali Karaca, Fahrettin Çelebi, Kadir Yılmaz ve Ahmet Aslan yönetim kuruluna seçildiler. Seçimlerin ardından konuşan Zühtü Conkara Gebze ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne karşı mücadele edeceklerini söyledi. Elvan Hazırcı ise çocuklarına iyi bir gelecek için mücadeleyi büyüteceklerini kaydetti. (GEBZE)
ÖNCEKİ HABER

Sema Başok Bursa’da anıldı

SONRAKİ HABER

Erdal Yıldırım anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...