01 Eylül 2009 00:00

Sema Başok Bursa’da anıldı

Emek Partisi Bursa İl Örgütü, 1 Eylül 2002 yılında hayatını kaybeden Emek Partisi yöneticilerinden Sema Başok’un, İnegöl’ün Rüştüye köyünde bulunan mezarını ziyaret ederek bir anma etkinliği gerçekleştirdi.

Paylaş

Emek Partisi Bursa İl Örgütü, 1 Eylül 2002 yılında hayatını kaybeden Emek Partisi yöneticilerinden Sema Başok’un, İnegöl’ün Rüştüye köyünde bulunan mezarını ziyaret ederek bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Sloganlarla mezara kadar yürüyen Emek Partililer, burada Sema Başok’un mezarına karanfiller bıraktılar. Emek Partisi Bursa İl Başkanı İsken Yıldız, yaptığı konuşmada, Sema Başok’un emek mücadelesindeki azmi ve kararlılığıyla, yakalandığı hastalığa rağmen mücadelesini son nefesine kadar sürdürdüğünü vurguladı. Yıldız, “Sema ablamız, en zor koşullarda bile partiye ve mücadeleye bağlılıkta hep bize örnek oldu ve bizlere bıraktığı bu değerleri, onun bıraktığı mücadeleyi bizler de sonuna kadar daha da büyüterek göstereceğiz” dedi.
Sema Başok’un ailesi adına konuşan Tayfur Akoy, Sema Başok’un; korkusu olmayan, idealleri için her an ölümü göze alan bir savaşçı olduğunu belirtti.
EMEP’li kadınlar adına konuşan Filiz Tali, Sema Başok’un kararlı, mücadeleci tavrının, kadınlar açısından örnek olduğunu söyledi. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tozdan ölmemek için

SONRAKİ HABER

Mücadeleyi büyütecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...