01 Eylül 2009 00:00

DTP’den onurlu barış talebi

DTP Genel Merkezi, 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı yayınlayarak, Kürt sorunundaki çatışmalı ortamın onurlu bir barışla sonlandırılmasını istedi.DTP Genel Merkezi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Paylaş

DTP Genel Merkezi, 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajı yayınlayarak, Kürt sorunundaki çatışmalı ortamın onurlu bir barışla sonlandırılmasını istedi.
DTP Genel Merkezi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlanarak, “Savaşlar ve çatışmalar nedeniyle sürekli ertelenen barışla kuşatılmış, adil, eşitlikçi, halkların barış içerisinde bir arada yaşadığı bir dünyada yaşamak, insanlığın en eski ve en vazgeçilmez bir özlemidir. Çünkü barış; ölümleri, acıları ve anaların gözyaşlarını ortadan kaldırır. Çünkü barış; demokrasi-özgürlük ve adalete giden yolun önünü açar. Çünkü barış; özgür birliğin, eşit kardeşliğin, saygı ve sevginin anahtarıdır. Toplumsal acıların merhemi de çaresi de barıştır. Bu nedenle gerek ülkemizde gerekse de Ortadoğu’da ve dünyamızda barışa olan ihtiyacın her zamankinden daha fazla arttığı bir dönemden geçiyoruz” denildi. Kürt sorunundaki çatışmalı ortamın onurlu bir barışla sonlandırılmasının ve barışın, Türkiye’nin önündeki en önemli ve acil gündemlerden biri olduğuna açıklamada vurgu yapıldı. Kürt halkını verdiği mücadeleyle birlikte Kürt sorununda gelinen aşamaya dikkat çekilen açıklamada, “Demokratik haklar bağlamında çözümü noktasında önemli bir eşiğe gelmiş bulunmaktadır. Bir başka bahara ertelenemeyecek olan barışın yolu ise çağdaş dünyanın bir gereği olan diyalog ve müzakereden geçmektedir” denildi. Açıklamada 1 Eylül kutlandı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Barış umutları boşa çıkmasın

SONRAKİ HABER

Tüzel: 1 Eylül mücadele günü olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...