01 Eylül 2009 00:00

Barış için mücadeleye

1 EYLÜL Dünya Barış Günü bugün. Bu gün Türkiye ve dünyanın birçok yerinde 1 Eylül kutlamaları yapılacak.Türkiye’de bugün İstanbul, Diyarbakır ve Tunceli’de 1 Eylül mitingleri gerçekleşecek. Kadınlar, çocuklar, emekçiler, işçiler, öğrenciler alandaki yerlerini alarak...

Paylaş

1 EYLÜL Dünya Barış Günü bugün. Bu gün Türkiye ve dünyanın birçok yerinde 1 Eylül kutlamaları yapılacak.
Türkiye’de bugün İstanbul, Diyarbakır ve Tunceli’de 1 Eylül mitingleri gerçekleşecek. Kadınlar, çocuklar, emekçiler, işçiler, öğrenciler alandaki yerlerini alarak, barış için mücadele edeceklerini haykıracaklar.
KADIKÖY’DE MİTİNG VAR
İstanbul’da barış isteyen herkes, bugün İstanbul Kadıköy’de buluşuyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Tepe Nautilus önünde saat 12.00’de bir araya gelecek olan binlerce kişi, 13.00’te Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek. Miting, İskele Meydanı’nda 14.00’te tertip komitesinin selamlamasıyla başlayacak. Mitingin bileşenleri adına ortak açıklamayı KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hatun İldemir yapacak. DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de söz alacağı mitingde, aydınlar adına Yazar Haluk Gerger konuşacak. Sendikalar, konfederasyon ve meslek odaları başkanlarının da halkı selamlayacağı miting, müzik dinletisiyle devam edecek.
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’da yapılacak mitinge Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu yaptığı basın açıklamasıyla çağrı yaptı. İnsan Hakları Parkı’nda yapılan açıklamaya çok sayıda kurum destek verdi. Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ortak açıklamayı okudu. Farklı kültürlerin varlığının kabul edilmesi, her türlü inkarcı uygulamanın son bulması talebiyle mitinge katılacaklarını belirten Karakuş “Ayrımsız herkesin demokrasi, insan hakları ve sosyal adaletten yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
DİYARBAKIR İSTASYON MEYDANI’NDA
Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’ndaki miting saat 16.00’da başlayacak. Mitingde sanatçılar Agıre Jiyan ve İlkay Akkaya ile Sur Belediyesi Çocuk Korosu sahne alarak şarkılarını barış için seslendirecek. Mitingde, DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi adına Hatip Dicle, Barış Anneleri adına Azize Yiğit ve Tertip Komitesi Başkanı Selçuk Mızraklı birer konuşma yapacak.
Tunceli’de EMEP, DTP, İHD ve sendikalar 1 Eylül mitingi yapacak. Saat 10.00’da başlayacak olan miting Kışla Meydanı’nda gerçekleşecek. (HABER MERKEZİ)


ADANA’DA BARIŞ ZİNCİRİ
1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi Adana’da sendikalar, siyasi partiler ve kitle örgütleri, yaptıkları barış zinciri ile barış arayışının yanlış politikalarla boşa çıkarılmaması çağrısında bulundular. 5 Ocak Meydanı’nda bir araya gelen kitle, ellerinde çeşitli dillerde yazılmış barış yazılı dövizlerle İnönü Parkı’na kadar barış zinciri oluşturdu. Zincire çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Güven Boğa, Kürt sorununun demokratik, barışçıl bir yöntemle çözümüne dair beklentilerin arttığı bir dönemde 1 Eylül’ü karşıladıklarını ifade etti. Eylem, açıklamanın ardından çekilen barış halayı ile son buldu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çukurca’daki mayın patlaması Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Barış umutları boşa çıkmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...