01 Eylül 2009 00:00

Turizmciler yeni sezondan da endişeli

Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş, turizmcilerin, küresel ekonomik krizin etkilerinin 2010 yılında da süreceği endişesini taşıdığını belirtti.

Paylaş

Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş, turizmcilerin, küresel ekonomik krizin etkilerinin 2010 yılında da süreceği endişesini taşıdığını belirtti. Sektörün, yılın ilk 8 ayında krizden olumsuz etkilendiğini ifade eden Keleş, Avrupa pazarında krizin yeni sezonda da devam edeceği korkusuyla sözleşme yaptıklarını vurguladı.
Cihan Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan TİSOYAB Başkanı, turizm sektörünün küresel ekonomik krizin etkisini hala sürdürdüğünü, yılsonunda bitmesi halinde sezon başında rahat bir nefes alabileceğini dile getirdi. Keleş, Sorgun, Titreyengöl ve Side destinasyonun Avrupalı turistler için en önemli avantajının, kaliteli ve nitelikli hizmete karşın ‘uygun fiyat politikası’ olduğunu belirtti. Keleş, “Side destinasyonunda bu yıl, geçmiş yıllara göre Avrupa pazarında yüzde 5’lik bir düşüş oldu. Kriz endişesini yenersek, yeni sezonda bu açığı kapatacağımıza inanıyorum” dedi.
TİSOYAB Başkanı Keleş, “Bölgeye gelen turistlerin yüzde 85’ni Avrupalı turistler oluşturuyor. Küresel ekonomik kriz Avrupa insanını kendi imkânına göre tatil yapmaya yöneltti. Kaliteli hizmeti ucuza verdiğimiz için sezonunda bölgenin gözde turistleri yine Avrupalılar olacaktır. Bu konuda turizmde rakip ülkelere göre çok avantajlıyız” diye konuştu.
TANITIM FUARLARLA SINIRLI DEĞİL
Sezon bitiminde Avrupa ve İskandinav ülkelerinde turizm fuarlarına katılacaklarını belirten Keleş, destinasyon bölgelerinin fuarlar dışında yılın 12 ayı tanıtılması gerektiğini savundu. Keleş, turizmde rakip ülkelerin fuarlar dışında turizm yayını yapan televizyonlarla anlaşma yaparak tanıtımı bütün yıla yaydıklarını kaydetti. Ali Keleş, “Otellerimizin yılın 12 ayı açık kalması için alternatif turizm alanlarına yönelmeliyiz. Side, kültür, tarih ve arkeoloji turizmi için adeta açık hava müzesi konumunda. Sorgun ve Titreyengöl’de başta trekking, doğa yürüyüşleri, bisiklet sporu, Nordic Walking (İskandinav yürüyüşü), kuş gözlem, kuş halkalama ve eko turizmini cazip hale getireceğiz” diye konuştu. (ANTALYA)
ÖNCEKİ HABER

Çinliler 3. köprü yapımına talip oldu

SONRAKİ HABER

Türkiye de İsviçre’deki hesaplara yöneldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa