02 Eylül 2009 00:00

Çatalca’da provokasyon: 1 ölü 2 yaralı

Açılım tartışmalarının sürdüğü günlerde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların sayısında artış, kaygı verici boyutlara ulaştı. Bu tür saldırılara bir örnek de İstanbul’un Çatalca Kabakça köyünde yaşandı.

Paylaş

Açılım tartışmalarının sürdüğü günlerde Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların sayısında artış, kaygı verici boyutlara ulaştı. Bu tür saldırılara bir örnek de İstanbul’un Çatalca Kabakça köyünde yaşandı.
Çeşme başında yaşanan su tartışmasının provoke edilmesi sonucunda Ağrı nüfusuna kayıtlı Yusuf Pungul tornavidayla öldürüldü. Kan kaybı nedeniyle yaşanan ölüm olayında jandarmanın da yaralının hastaneye kaldırılmasını geciktirdiği iddia edildi. Saldırıda Pungul’un 2 oğlu ise linç edilerek ağır yaralandı.
6 yıldır Silivri’nin Akören köyünde yaşayan ve hayvan alım-satımıyla uğraşan Yusuf Pungul önceki gün akşam saatlerinde oğulları Yunus ve Yakup’la birlikte evlerine dönerken, yol üzerindeki Kabakça köyündeki çeşmeden eve götürmek için su almak istedi.
ÖNCE SÖZLÜ SALDIRI
Çoğunlukla göçmen vatandaşların yaşadığı köyde bulunan çeşmeden belli bir ücret karşılığında satılan sudan almak için bir süre sır bekleyen Pungul ailesinin fertleri, sıranın kendilerine gelmesi üzerine yanlarında getirdikleri bidonlara su doldurmaya başladı. Bu esnada su almak için sırada bulunan ismi öğrenilemeyen köylülerden biri hiçbir neden yokken “Siz Şırnak’tan, Kars’tan gelip su alıyorsunuz, biz ise kuyrukta bekliyoruz”, “Ne işiniz var burada” diyerek baba ve oğullarına sözlü saldırıda bulundu. Sözlü saldırıda bulunan kişiye kendilerinin de sıra beklediğini izah etmeye çalışan baba ve oğullarına, bu sefer de sırada bekleyen diğerleri hakaret etmeye başladı.
‘KÜRTLER KÖY BASTI’ DİYE PROVOKE EDİLDİ
Tartışmanın bir süre sonra büyümesi üzerine bu seferde “Kürtler köyü bastı” şeklinde söylenti yayılmasıyla çeşme başına gelen ve sayıları yaklaşık 20 kadar olan diğer köylüler, baba ve oğullarına sopalarla saldırmaya başladı. Saldırı esnasında oğulları vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları darbelerle yaralanırken, baba Yusuf Pungul da ismi öğrenilemeyen bir köylü tarafından tornavidayla sağ bacağından ağır yaralandı.
JANDARMA ENGELLEDİ İDDİASI
Saldırganların engelleme girişimlerine rağmen ağır yaralandığı için çok fazla kan kaybetmeye başlayan baba Pungul, oğulları Yunus ve Yakup tarafından hastaneye götürülmek istendi. İddiaya göre kamyonun önüne kesen jandarma ekiplerin uzun süre kimlik kontrolü ile bekletmesi nedeniyle 3 kilometre uzaklıktaki Silivri Devlet Hastanesi’ne yarım saat ulaşılabildi. Pungul, geçen süre içerisinde çok kan kaybettiği için hastaneye yetiştirilemeden yolda hayatını kaybetti.
Ölümle sonuçlanan olay hakkında 3 köylü jandarma tarafından daha sonra gözaltına alınırken, olayla ilgili bilgi almak istediğimiz Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili bilgi vermekten kaçındı. (İstanbul-DİHA)
Ömer Çelik
ÖNCEKİ HABER

BİLGE KÖYÜ KATLİAMI DAVASI BUGÜN

SONRAKİ HABER

Faili meçhuller Aygan’a sorulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa