02 Eylül 2009 00:00

Üniversitede kayıt heyecanı

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri sürüyor. İstanbul Üniversitesi’nde kayıt işlemleri için gelen öğrencilere yeni okullarıyla ilgili neler düşündüklerini sorduk.

Paylaş

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri sürüyor. İstanbul Üniversitesi’nde kayıt işlemleri için gelen öğrencilere yeni okullarıyla ilgili neler düşündüklerini sorduk.
Kiminin evi Elazığ’da, kimininkiyse beş dakikalık mesafede. Lisede aynı okulda okuyup yine aynı üniversiteyi kazananından, İstanbul’a ilk defa gelenine kadar birçok farklı hayatlar sürdüren öğrenci artık aynı çatı altında ders görecek. Bu öğrenciler birbirlerini tanımasalar da henüz yeni okullarının bahçesinde kayıt yaptırabilmek için bir aradalar. Belgelerin tam olup olmadığı daha çok ailelerin telaşıyken, öğrenciler çoktan üniversiteli olmanın heyecanını yaşamaya başlamış bile. Kayıt yaptırırken en az çocukları kadar heyecanlı olan velileri içeriye almıyorlar, şimdiden işlerini halledebilmeyi öğrensinler diye. Ne de olsa bir ay sonra okullar açıldıktan sonra çoğunun velisi yanında olmayacak.
BİR AN ÖNCE AÇILSIN
Bu sene yaklaşık 12 bin kişinin kayıt yaptıracağı İstanbul Üniversitesinde 341 puanla Hukuk Fakültesini kazanan Aydın Mehtap hayalinin avukatlık yapmak olduğunu söylüyor. İlk tercihine girdiğini söyleyen Mehtap, kayıt işlemlerinin iyi takip edilmesi gerektiğini söylüyor. Evinin okula çok yakın olduğunu anlatan Mehtap, “Diploma, on iki fotoğraf, taahhütname, online kayıt. 86 ve sonrasıysan askerlik tecil kağıdı. Bir kısmını da bugün hallettim, Allah’tan bir eksik çıkmadı” diyor. Okulun açılmasını heyecanla beklediğini anlatan Mehtap, “Lisede çok üniversiteli arkadaşım vardı, özeniyordum açıkçası çok merak ediyorum o yüzden” diyor.
Üniversiteli olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Pınar Altınbaş, kayıt için alınan katkı paylarını anlamlı bulmadığını söylüyor. Yurtta kalacağını anlatan Altınbaş’tan, üniversiteye yönelik beklentilerinin büyük olduğunu öğreniyoruz.
HAYALİ HUKUKTU
Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimini kazanan Özlem Çirek, hayalinin hemen Siyasal Bilgiler Fakültesinin karşısında yer alan Hukuk Fakültesi olduğunu söylüyor. Üniversiteye girmenin heyecanıyla istediği bölüme girememenin üzüntüsünü unuttuğunu dile getiren Çirek, “Kazanana kadar çok çalıştık, bundan sonra da öyle olacak” diyor.
KEMERLERİ SIKACAĞIZ ARTIK
Malatya’dan İstanbul’a ilk defa üniversite kaydı için babasıyla birlikte gelen 17 yaşındaki İsmail Ekinci, İstanbul Üniversitesi’nin tarihi dokusundan çok etkilendiğini dile getiriyor. İstanbul’da en azından bir süreliğine akrabalarının yanında kalacağını söyleyen Ekinci, kaydını yaptırdıktan sonra memleketine geri döneceğini söylüyor. Babası Hasan Ekinci oğlunun üniversiteye girmiş olmasından gurur duyduğunu anlatıyor. “Bu sene iki oğlum birden üniversiteye girdi, bütçemizi zorlayacak ama yapacak bir şey yok” diyen beş çocuk babası Ekinci, “Böbrek hastasıyım, dört senedir çalışamıyorum. Oğlum moralini bozmasın biraz daha kemerleri sıkıp geçineceğiz artık” diyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Duygu Söylemez
ÖNCEKİ HABER

Okullar engellilere uygun hale getiriliyor

SONRAKİ HABER

‘Bir yanlış tüm doğruları götürür!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...