02 Eylül 2009 00:00

Yıkım yerine hizmet istediler

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde yoğunlukta göç mağduru Kürtlerin yaşadığı Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 600 ev için Adana Valiliği ve AKP’li Seyhan Belediyesi’nin yıkım kararı vermesini protesto eden mahalle sakinleri...

Paylaş

Adana’nın Seyhan İlçesi’nde yoğunlukta göç mağduru Kürtlerin yaşadığı Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 600 ev için Adana Valiliği ve AKP’li Seyhan Belediyesi’nin yıkım kararı vermesini protesto eden mahalle sakinleri yürüyüş düzenledi.
Adana Valiliği ve AKP’li Seyhan Belediyesi tarafından Seyhan’ın Gülbahçe Mahallesi’ndeki havaalanına ve askeri alana yakın olduğu gerekçesiyle 600 ev hakkında yıkım kararı alındı. Ağırlıkta bölgeden göç etmek zorunda kalan ve 25 yıldır aynı mahallede yaşayan Kürtlerin evlerinin bulunduğu bölgedeki evler için verilen yıkım kararına vatandaşlar tepki gösterdi. Karara tepki gösteren mahalle sakinleri Adana Valisi İlhan Atış’ı ve AKP’li Seyhan Belediyesi Başkanı Azim Öztürk’ü protesto etmek amacıyla protesto gösterisi düzenledi.
VALİLİK ÖNÜNE GİTMELERİNE İZİN VERİLMEDİ
Gülbahçe Mahallesi’nde bir araya gelen yaklaşık bine yakın kişi, Adana Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. ‘Artık göç etmek istemiyoruz’, ‘İkinci sürgüne hayır’, ‘Yıkım yerine hizmet istiyoruz’, ‘Evler yıkılmasın çocuklar sokakta kalmasın’, ‘Seçimlerde park sözü verdiniz, evlere göz diktiniz’ dövizleriyle yürüyüşe geçen kitle sık sık “Vali istifa”, “Azim Öztürk istifa”, “Evsiz yaşamak istemiyoruz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Adana Valiliği’ne varmadan Kıbrıs Caddesi’nde Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çevik kuvvet polisleri tarafından engellenen kitle ile polis arasında gerginlik yaşandı.
Polisle tartışan mahalle sakinleri, “Bizi daha önce yerimizden ettiler. Şimdi bizi buradan da sürmek istiyorlar. Biz nereye gideceğiz. Kürt açılımını evlerimizi yıkarak mı yapacaklar? Yarın yıkım ekipleri gelsin biz de kendimizi o makinelerin önüne atarız. Adana Valisi’nden ve AKP’li Seyhan Belediyesi’nden davacıyız. Buradan AKP’ye oy çıkmayınca evlerimizi yıkarak intikam almaya çalışıyorlar” diyerek tepki gösterdi.
Mahalle Muhtarı Abdulhani Önem, gerginliğin tırmanması üzerine harekete geçerek, 5 kişiyle birlikte yetkililere ulaşacaklarını söyledi.
Eylem bir dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. (ADANA)
ÖNCEKİ HABER

Anız ve ot yangını bıktırdı

SONRAKİ HABER

ÇANKAYALI ENGELLİ DANIŞMA MERKEZİ İSTEDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...