02 Eylül 2009 00:00

Melih Gökçek’e çağrı: Abonelerin parasını öde!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Başkent Doğalgaz A.Ş. yetkililerinin, mekanik (faturalı) sayaç kullanan 144 bin 426 abonenin alacaklarını ödemesi çağrısında bulundu.

Paylaş

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, Başkent Doğalgaz A.Ş. yetkililerinin, mekanik (faturalı) sayaç kullanan 144 bin 426 abonenin alacaklarını ödemesi çağrısında bulundu.
Çetin, yazılı açıklamasında, Başkent Doğalgaz A.Ş’nin “Ankara’daki tüm gaz abonelerinden ‘k’ katsayısı, fazla abone ücreti, haksız yere pil parası alması nedeniyle yaklaşık 200 milyon dolar civarında fazla para aldığının tespit edildiğini” kaydetti.
Şirketin, EPDK kararları ve ilgili tebliğine aykırı olarak ‘k’ katsayısını şişirerek, “Yaklaşık 50 milyon lira tutarında fazla para aldığının ortaya çıktığını” ifade eden Çetin, “Başkent Doğalgaz A.Ş, ‘k’ katsayısı
nedeniyle kartlı sayaç kullanan abonelerden aldığı fazlayı aboneler yeni bir gaz alışı yaptığında ilave gaz olarak vermeye başlamıştı. Ancak mekanik sayaçlı abonelerin yani doğal gaz kullandıktan sonra fatura ile gaz bedelini ödeyen abonelerin paralarının ise şirketin kendiliğinden ödemediği yani üzerine yatma planı yaptığı ortaya çıktı” dedi.
Şirketin kendi internet sitesinde, mekanik sayaç kullanan 144 bin 426 abonenin Başkent Doğalgaz A.Ş’den alacağı tutarların kimlik ya da yetki belgesi karşılığında Maltepe Abone Merkezi’nde nakit olarak ödeneceğinin duyurulduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti: “Bu uygulamadan abonelerin hemen hemen hiçbirisinin haberi yoktur. Başkent Doğalgaz A.Ş. eğer iyi niyetli ise tüketicilerin parasının üzerine yatmayı planlamıyorsa aynen kartlı (ön ödemeli) sayaçlarda oluğu gibi haksız yere fazladan aldığı gaz bedellerini tüketicilerin faturalarından mahsup edebilir.
Ankara’daki tüm mekanik sayaçlı tüketicilerin kimlik belgeleri ile Maltepe EGO merkezine gelmesini beklemek ve bunu yaygın duyurmamak kötü niyetli bir yaklaşımdır.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Mermercilerden ithalat tepkisi

SONRAKİ HABER

Adı var ama kendisi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...