02 Eylül 2009 00:00

İstanbul’da yoksulluk enflasyonu

İstanbul’da 2009 yılı ağustos ayında perakende ve toptan fiyatlar aynı oranda olmak üzere yüzde 0.19 oranında artış gösterdi. Söz konusu oranın ağustos ayları itibariyle son yedi yılın en düşük ikinci enflasyon oranı olduğu...

Paylaş

İstanbul’da 2009 yılı ağustos ayında perakende ve toptan fiyatlar aynı oranda olmak üzere yüzde 0.19 oranında artış gösterdi. Söz konusu oranın ağustos ayları itibariyle son yedi yılın en düşük ikinci enflasyon oranı olduğu bildirildi. Toplumdaki yoksullaşmanın enflasyonu düşürdüğü belirtiliyor.
İstanbul Ticaret Odası, 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksine göre perakende fiyatlarda ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksine göre toptan fiyatlarda, 2009 ağustos ayı artışlarını açıkladı. Buna göre her iki veri de yüzde 0.19 ile aynı oranda artış kaydetti.
Konut, ev eşyası, ulaştırma ve haberleşme ile diğer harcamalar gruplarındaki artışlar bu ay ki genel enflasyon artışında etkili oldu. Söz konusu indeksin ağustos ayı itibariyle yıllık değişim oranı, bir önceki yılın aynı ayına göre gerilemesini sürdürerek yüzde 7.54’e indi.
GİYİMDE DÜŞÜŞ
Giyim harcamalarında yüzde –2.43; kültür eğitim ve eğlence grubunda yüzde –2.42 oranında yaşanan azalışlara karşılık, ev eşyasında yüzde 5; diğer harcamalarda yüzde 1.18; konutta yüzde 0.59; ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0.53 oranında izlenen artışlar ağustos enflasyon seviyesinin belirlenmesinde etkili oldu. Fiyat artış seviyesi ağustos ayı itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.54, yıllık ortalama olarak ise yüzde 9.41 oranında gerçekleşti.
(İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sözden Demir Çelik işçileri kapı önüne kondu

SONRAKİ HABER

Mermercilerden ithalat tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...