02 Eylül 2009 00:00

zama zingo

Canlısını televizyonda izlememiştim, internette dolaşan videosunu izledim. “Ah Be Güzelim” yarışmasında, bir odada oturan kızlara, Süper Lig’de ilk üçe giren takımların hangi illerin takımları olduğu soruluyor.

Paylaş

* Canlısını televizyonda izlememiştim, internette dolaşan videosunu izledim. “Ah Be Güzelim” yarışmasında, bir odada oturan kızlara, Süper Lig’de ilk üçe giren takımların hangi illerin takımları olduğu soruluyor. Kızlar, ellerinde raptiyeler, geliyorlar haritanın önüne. Birinci Beşiktaş Ankara, ikinci Fenerbahçe Sivas, üçüncü Galatasaray İzmir takımıdır diye işaretliyorlar!
* Bu kadar salaklık olmaz demeyeceğim. Daha önce de itiraz etmiştim, burada karşımızda olan vaka, tamamen gerçek varsaysak bile, salaklık değil. Sadece kızlara “bilmedikleri yerden” birtakım sorular geliyor, onların cevaplarına ve akıl yürütmelerine de, “Bunu nasıl olur da bilmezler” diye gülünüyor. Zeka değil, bilgi ve ilgi meselesi yani. Evet, kızların ilgi alanları da biraz sınırlı.
* Ama şu da hiç inandırıcı değil. İnsan Süper Lig’de hangi takım kaçıncı oldu, bu takımlar hangi şehrin takımıdır bilmek zorunda değil. Hatta bu en çok adı duyulan üç büyüklerin İstanbul takımı olduğunu da insan bilmeyebilir. Ama bu kadar iddialı bir şekilde “Fenerbahçe Sivas takımıdır” demek gerçek olamayacak kadar saçma.
* Ben bu tür programların sahici olduğuna inanmıyorum. Hayır, işin ilginç yanı, para karşılığı böyle cahil numarası yaparak, bir sürü tartışma açıyorlar, hiç farkında bile olmadan...
ÇAĞDAŞ GÜNERBÜYÜK
ÖNCEKİ HABER

Hedef, 4 maçta 12 puan

SONRAKİ HABER

DOKUZ ONBEŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...