02 Eylül 2009 00:00

Hedef, 4 maçta 12 puan

2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu’nda cumartesi günü Kayseri’de Estonya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’nda Nihat Kahveci, Arda Turan ve Semih Şentürk, birlikte basın toplantısı düzenleyerek...

Paylaş

2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu’nda cumartesi günü Kayseri’de Estonya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’nda Nihat Kahveci, Arda Turan ve Semih Şentürk, birlikte basın toplantısı düzenleyerek Estonya ve Bosna Hersek maçlarıyla ilgili görüşlerini açıkladılar.
Dünya Kupası’na gidemezlerse bunun üzücü olacağını belirten A milliler, “Hep destek, tam destek” dediler
Nihat, Arda ve Semih, Kadir Has Stadı’nda düzenledikleri toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladılar.
Beşiktaş’ın tecrübeli oyuncusu Nihat Kahveci, karşılaşma ile ilgili olarak “Karşılaşma 4 maçta 12 puan alacağız. Kolay maç yok. Oynadığımız diğer maçlarda güzel skor alıp ve iyi futbol oynadık. Bosna’dan alacağımız 3 puan önemli. Hedefimiz kalan 4 maçta rakiplerimizi yenmek” dedi.
Semih Şentürk ise cumartesi günkü karşılaşmada cezalı olduğu için oynayamayacağını belirterek, “Estonya maçı bizim için başlangıç olarak en zor maçımızdı. Orada berabere kaldık. Taraftara sesleniyorum. Herkesi milli takımı desteklemeye çağırıyorum. Arkadaşlarıma güveniyorum. Estonya maçını kazanıp, Bosna’ya moralli gitmek istiyoruz” dedi.
Arda Turan ise maçla ilgili olarak galibiyetten başka bir şey düşünmediklerine dikkati çekerek, “4 final maçımız var. Hepsini kazanmak zorundayız. Sonra Bosna’nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Olaya Türk halkı olarak konsantre olup, Dünya Kupası’na gitmek istiyoruz. Olmaz denenleri yaptık. Umarım böyle olur. Bizim işimiz 4 maçı kazanmak ve beklemek olacak” diye konuştu
NİHAT: ELEŞTİRİLER NORMAL
Milli Takımın tecrübeli golcüsü Nihat Kahveci, performansı ile ilgili bir soruya “Sonuçlar iyi olduğunda insanların yaptığı farklı görünüyor. Takımınız istediğimiz gibi olmayınca yeni gelen biri olarak gözler benim üzerimde. Her maçta kendimi fizik ve mental olarak iyi hissediyorum. Forvet oyuncuları gol atınca daha iyi görünüyor. Ama benim için önemli olan kulüp ve milli takımın iyi gitmesidir. Zamana ihtiyacım var gibi sözler söylemeyeceğim. İyi niyetle çalışıp bir an önce hazır olmak istiyorum. Eleştiriler her zaman var. Görev alıp oynarsam işler iyi giderse; bana gol atmak nasip olursa her şey daha iyi olur” dedi.
DESTEK BEKLENTİSİ
Nihat Kahveci, Türk A milli takımının Dünya Kupasına gidemeyişinin sürpriz olacağını kaydederek, “Birçok ülke bizim Dünya Kupası’nda olmamızı istiyor. Renkli bir takımız o enerji ile gittiğimiz turnuvalara renk kattığımız ortada. Kritik maçlar bizi bekliyor. Bosna, 4 puan önde. Kritik maçları kazanarak, eski başarıyı yinelemek istiyoruz. Dünya Kupası inanılmaz önemli. Biz 12 puanı alacağız. Gidemezsek çok üzülürüz. 4 yılda bir yapılan turnuva için elimizden geleni yapacağız. Bosna’nın takılmasını bekleyeceğiz. Biz 12 puanı alırsak Bosna Hersek takılır. O stresi götürmek kolay değil. Takılırlar diye düşünüyorum. Bizim önceliğimiz 12 puanı almak olacak “ şeklinde konuştu.
Arda Turan hep beraber Estonya maçına motive olmaları gerektiğini ifade ederek, “Futbolun içinde her şey var . Son 10 saniyede bile kazanabiliriz. Herkesin her an takıma destek vermesi gerekir. Protesto veya olumsuz tezahürat bizi olumsuz etkiler. Ya hep beraber kazanıp, ya da hep beraber kaybedeceğiz. Kayseri taraftarından destek bekliyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı
Galatasaray kaptanı Arda Turan, gazetecilerin cumartesi günü Estonya’nın Türkiye önünde kapanıp kapanmayacağı yolundaki sorusuna, “Biz kaliteli oyuncularız. Topu ayağımıza alıp, değerlendireceğiz. Zaman zaman oyun içinde kötü şutlar ve kaptıracağımız toplar da olacak ama sonuçta Estonya’yı yeneceğiz. Cumartesi günü bunun bir örneğini göstererek, sahadan 3 puanla ayrılacağız” diye konuştu.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Derbilerden derbi beğendik

SONRAKİ HABER

zama zingo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa