02 Eylül 2009 00:00

Derbilerden derbi beğendik

Avrupa’da tam bir derbiler haftası yaşandı. İngiltere’de Manchester United-Arsenal, İtalya’da Milan-Inter ile Roma-Juventus, Almanya’da Bayern Münih-Wolfsburg, Fransa’da Marsilya-Bordeaux ve İspanya’da ise...

Paylaş

Avrupa’da tam bir derbiler haftası yaşandı. İngiltere’de Manchester United-Arsenal, İtalya’da Milan-Inter ile Roma-Juventus, Almanya’da Bayern Münih-Wolfsburg, Fransa’da Marsilya-Bordeaux ve İspanya’da ise Valencia-Sevilla müsabakaları oynandı hafta sonunda. Maçlar çekişmeli geçse de futbolun zirveye çıktığı söylenemez.
İngiltere Premier Ligi’nde dördüncü maçlarını da kayıpsız geçen Chelsea ve Tottenham ligin zirvesinde yer alırken, biraz da hakemin katkısıyla Manchester United, “Topçular”a puan vermedi. Maçın büyük bir bölümünde Wenger’in genç talebeleri üstün bir oyun sergilerken, bir şüpheli penaltı ve hemen arkasından Diaby’nin kendi kalesine attığı golle Arsenal sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Liverpool, Bolton deplasmanında Gerrard’ın klasikleşen gollerinden biriyle zor da olsa 3-2 kazanmayı bildi. Paranın İngiltere’deki temsilcisi Manchester City ise (1 maç eksiğiyle) 3. maçını da kazanmayı bildi.
Herkesin büyük bir merakla beklediği İspanya’ya dönersek… La Liga’nın açılış maçında sahaya ağırlıklı olarak yeni transferlerinden oluşan bir kadroyla çıkan Real Madrid, eskimeyen kaptanı Raul’un iyi performansıyla Deportivo’yu zor da olsa 3-2’yle geçmeyi başardı. Büyük paralarla yapılan transferlere rağmen Real ilk maçta pek de iyi sinyaller vermedi. Barcelona, geçtiğimiz 10 günde 2 kupayı daha müzesine götürerek girdiği ligde sahasında Gijon’u ağırladı. Guardiola’nın rotasyonu Barça’nın hızını kesmedi ve Katalan ekibi Gijon’u 3-0’lık skorla geçti. Barça’nın bu sezon futbola armağanı ise altyapıdan yetişen Pedro olacak gibi gözüküyor. Valencia-Sevilla arasındaki müsabaka ise 45. dakika da Kanoute’nin kırmızı kartla oyundan atılmasıyla farklılaştı. İkinci yarıya hızlı giren Valencia sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Malaga’nın A. Madrid’i 3-0’la geçmesi ve Getafe’nin Racing Santander deplasmanından 4-1’lik galibiyetle dönmesi haftanın dikkat çeken sonuçlarıydı.
AMBORGAYA DEVAM
İtalya Seri A’ya ise Inter’in Milan karşısında aldığı 4-0’lık galibiyet damgasını vurdu. Mourinho takımının futbolundan pek memnun kalmadığını söylese de, sahadaki Inter üstünlüğü kimsenin inkar edemeyeceği kadar açıktı. Inter bu sezon da Seri A’daki ambargosunu sürdüreceğe benziyor. Juventus, Roma deplasmanından 3-1’lik galibiyetle döndü. Galibiyet kadar yeni transferleri Diego’nun başarılı performansı da sevindirdi Torino ekibini. Juve dışında ilk iki haftayı kayıpsız tamamlayan Sampdoria, Genoa ve Lazio üst sıralara yerleşti. ‘Halkın takımı’ Livorno 2.hafta sonunda 1 puanla 15. sırada yer alıyor.
Lyon ve PSG’nin sahalarından 3’er golle 3 puanı kazandıkları Fransa Ligue 1’de Marsilya-Bordeaux müsabakası golsüz beraberlikle tamamlandı. İki takımın da öncelikle kaybetmemeyi düşünmesi maçın skoru üzerinde etkili oldu. 4. haftanın sonunda Ligue 1’de Bordeaux, PSG ve Lyon 10 puanla ligin zirvesinde yer aldı.
Almanya Bundesliga’da Bayern Münih yeni transferi Arjen Robben’in etkili futbolu ve 2 golü ile Wolfsburg’u 3-0 geçerek 4. hafta sonunda ilk galibiyetini aldı. Hamburg ve Bayern Leverkusen galip gelerek haftayı 10’ar puanla ligin zirvesinde tamamladılar. Werder Bremen Hertha Berlin’i deplasmanda 3-2 geçmeyi başarırken, haftanın sürprizini Schalke 04, evinde Freiburg’a 1-0 yenilerek yaşattı.
Uğraş Vatandaş
ÖNCEKİ HABER

ENSTANTANE

SONRAKİ HABER

Hedef, 4 maçta 12 puan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...