03 Eylül 2009 00:00

Güler Zere için erteleme ölüm demek

Aydınlar, sanatçılar, sendikacılar, avukatlar ve hekimler, kanserli hükümlü Güler Zere ile ilgili kararın bir türlü verilmemesini protesto etti. Adli Tıp Genel Kurulu’nun ‘dosyada eksik bulunduğu’ gerekçesiyle kararı ertelemesine...

Paylaş

Aydınlar, sanatçılar, sendikacılar, avukatlar ve hekimler, kanserli hükümlü Güler Zere ile ilgili kararın bir türlü verilmemesini protesto etti. Adli Tıp Genel Kurulu’nun ‘dosyada eksik bulunduğu’ gerekçesiyle kararı ertelemesine tepki gösteren onlarca kişi, Adalet Bakanlığı Ek Binası önünde dün eylem yaptı.
Ankara’daki kitle örgütleri ve siyasi partiler, Zere’nin tedavisinin hapishane koşullarında sürdürülemeyeceğine dikkat çekti, hasta tutukluların serbest bırakılmalarını isteyen pankart ve dövizler taşıdı.
Ölüme terk edilen Güler Zere’nin de fotoğraflarının taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda, Zere’nin infazının ertelenmesi gerektiğini, yasanın ve bilimin ortaya koyduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, atılan sloganlarla, taşınan dövizlerle, Zere’nin serbest bırakılması talepleri dile getirildi ve “zaman ölüme akmasın” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nur Birgen’den Fincancı’ya dava

SONRAKİ HABER

Ailelere ‘acı’ fatura!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...