03 Eylül 2009 00:00

Nur Birgen’den Fincancı’ya dava

Onlarca skandala imza atan Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’a dava açtı.

Paylaş

Onlarca skandala imza atan Adli Tıp 3. İhtisas Dairesi Başkanı Nur Birgen, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş’a dava açtı. Adli Tıp Uzmanı yazarımız Fincancı, röportajında, Birgen’in kurulun başına getirilmesi için “Sadakatinin ödülü” demişti.
Birgen’in mesleki kariyerini hatırlayalım: Ergenekon sanığı ve Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin ile Hüseyin Üzmez’i kurtaran raporlar, Wernicke Korsakoff sendromlu tutukluları F tiplerine gönderen raporlar, işkenceyi gizleyen raporlar, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu tarafından verilen ancak uygulanmayan meslekten men cezaları... Birgen şimdi de, 22 Temmuz 2009’da Fincancı ile yapılan röportaja uzandı. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Birgen, Fincancı ile Yarkadaş’ın ‘hakaret’ suçlamasıyla yargılanmasını istedi.
FİNCANCI NE DEMİŞTİ?
Fincancı, söz konusu röportajda şöyle demişti: “Kadrolaşma adına çok şeyler yapıldı uzun yıllar boyunca. Her dönemde özellikle kendilerine yakın olanları getirme çabası içinde oldular. Mehmet Ağar döneminde inanılmaz bir kadro değişikliği yaşandı. Neye göre seçildiğine dair elde somut veriler olmadığında, o zaman diyecekler ki; ‘Sadakate göre seçildi bu insanlar’. Nitekim de öyle. Nur Birgen niye böyle seçildi; 3. İhtisas Kurulu Başkanı yapıldı? Kendisini kanıtladığı hiçbir bilimsel alan yok. 3. İhtisas Kurulu’nun başına niye getirilir böyle bir insan? Sadakatinin ödülü herhalde. Çünkü işkenceyle ilgili raporlarda İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu üzerinden yapılmış soruşturmaları var, işkence bulgularını gizlediği için. Bunlar da herhalde kendisinin sicilinde olumlu puanlar olmuştur.”
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mahmut Yıldırım (Yeşil) hakkında iddialar bitmiyor

SONRAKİ HABER

Güler Zere için erteleme ölüm demek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...