03 Eylül 2009 00:00

Karaburun Bilim Kongresi başlıyor

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve konusu “‘80’den Sonra” olarak belirlenen Karaburun Bilim Kongresi bugünkü oturumlarla başlıyor. Kongre için yurdun değişik bölgelerinden yola çıkan öğrenci grupları, bilim insanları...

Paylaş

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve konusu “‘80’den Sonra” olarak belirlenen Karaburun Bilim Kongresi bugünkü oturumlarla başlıyor. Kongre için yurdun değişik bölgelerinden yola çıkan öğrenci grupları, bilim insanları, davetliler, Karaburun’a gelmeye başladı.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden 46 öğrenci kongre için Karaburun’a gelirken, Karaburun Belediyesi’nin desteği ile bu öğrencilerin konaklama ihtiyaçları karşılandı. Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen öğrenciler, öğrenci toplulukları, kurdukları çadırlarda kalıyorlar.
Ege Üniversitesi İktisat Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Kulübü ve Kamu Yönetimi Bilimsel Düşünce Topluluğu, gelen öğrenci toplulukları arasında yer alıyor. Öğrenciler, bu sabahtan itibaren ortak atölyeler kurup çalışmalarına başladılar.
Bugün saat 13.00’te, İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TMMOB İzmir İKK Sözcüsü Ferdan Çiftçi, TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu, Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Ali Kılıç’ın katılımı ve Karaburun, Mordoğan belediye başkanlarının ev sahipliğinde açılış yapılacak.
Açılışın ardından, kongrenin de üst başlığı olan “‘80’den Sonra” başlığı altında, Gaye Yılmaz, İzzettin Önder ve Mehmet Türkay’ın konuşmacı olarak katılacağı açılış oturumu ile kongre başlayacak.
Daha sonra yürütücülüğünü Cem Somel’in yapacağı “Yeni Emperyalizm ve Türkiye Ekonomisi” başlığı altında, Ayşe Cebeci, Aydın Gelmez, Naciye Yıldız ve Özgür Saraç, emperyalizm, uluslararasılaşma, Avrupa Birliği gibi konuları ele alacak. Aynı anda diğer salonlarda, yürütücülüğünü Aydın Arı’nın yapacağı “Bilim, Üniversite ve Sermaye” ile yine yürütücülüğünü Erbil Tuşalp’in gerçekleştireceği “Medya, Kışkırtma ve Ehlileştirme” oturumları yapılacak. Karaburun ve civarında bütün konaklama tesislerinin dolduğu belirtilirken, Düzenleme Kurulu bu yıl daha fazla katılım beklediklerini ifade ederek, toplam olarak 600’ün üzerinde kişinin kongreyi izleyeceğini düşündüklerini dile getirdiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TRT’NİN YAPISI TAMAMEN DEĞİŞTİRİLDİ

SONRAKİ HABER

‘Eğitimde verim ancak anadille olur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...